Nissan 200 SX (1990)

Uitvoering200 SX
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2003

Ik heb nu al iets meer dan 5.000 kilometer gereden,
en de wagen bevalt mij prima.
De Nissan 200SX S13 is een sport coupé die best wel opvalt in het straatverkeer.
De 200SX is achterwiel aangedreven wat toch nog een lekker sport gevoel geeft bij het bochtenwerk.
Een beetje met je gas spelen als je door de bochten heen gaat is een geweldig gevoel.
De kracht die de 169pk motor geeft is ook geweldig.
Het is een lekkere wagen om mee te rijden.
Alleen op het file rijden is de wagen niet gemaakt.
Het rijden in de sneeuw is ook geen pretje, een klein beetje gas zorgt er al voor dat de wielen als een gek gaan spinnen; vooruit komen is dan een hele kunst.
De uitrusting van de wagen is perfect, alles elektrisch; ramen, spiegels, ik mis alleen het open dakje wat ik in mijn CRX had.
Het verbruik is gemiddeld 1 op 9.5, wat ik voor zo’n sportwagen toch redelijk vind.
Ik zal andere mensen ook willen aanraden om eens in een 200SX te rijden, omdat het een heerlijk gevoel is.

In het begin toen ik de wagen net twee dagen had, vlogen de pakkingen van de turbo naar het uitlaat spruitstuk eruit, wat als gevolg een behoorlijke herrie had.
Ik ben toen terug gegaan naar de dealer waar ik de wagen gekocht heb en daar werd het netjes gerepareerd.
Sindsdien heb ik geen problemen meer gehad.
Het olieverbruik is tot toe nog 0 waar mijn CRX niet tegenop kon.