Nissan 100 NX 1.6 SLX (1992)

Uitvoering | 100 NX 1.6 SLX |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
De Nissan 100NX is een goede keuze voor mensen die sportief willen rijden, maar wel op de centen moeten letten. Een groot voordeel is dat de auto de Nissan Sunny als basis heeft, die in het verleden nog de beoordeling als meest betrouwbare auto in de wacht sleepte.
De auto is met SLX+ pakket behoorlijk luxe uitgerust met stuurbekrachtiging, elektrische ramen en spiegels, centrale portiervergrendeling, enzovoorts. De ultieme feature van de auto is natuurlijk het open targa dak, waarmee ook bij relatief lage temperaturen open gereden kan worden, omdat de achterzijde van de auto wel overeind blijft staan.
Het comfort van de auto is zeker niet slecht te noemen. De auto komt ook prima vooruit met de 90 PK 1.6 16v DOHC motor. Verwacht echter geen sportwagen prestaties. De wegligging is ook prima te noemen. Ik ben eens met de auto op de Nordschleife geweest en daar stond hij goed zijn mannetje.
Gedurende het jaar dat ik deze auto in bezit heb gehad, heb ik geen bijzondere dingen moeten vervangen, alleen slijtage onderdelen zoals een einddemper, remcilinder, thermostaat en dergelijke. Een distributieriem vervangen is er ook niet bij met deze auto, hij is namelijk uitgerust met een ketting.
Bijkomend voordeel bij het onderhoud en gebruik van deze auto is dat er een vrij actieve club met bijbehorend forum in Nederland is. Zowel voor technische ondersteuning als voor onderdelen en accessoires kan men hier prima terecht.