Mitsubishi Space Runner 1.8 GLXi (1997)

Mitsubishi Space Runner

UitvoeringSpace Runner 1.8 GLXi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2004

Still going strong!

De Mitsubishi kwam in 2004 in ons bezit. We waren een tijdje naar dit merk en type op zoek, vanwege uitrusting en gebruiksgemak. We vonden deze bij een universele dealer in Zeeland. Tot op heden heeft deze auto ons positief verbaasd. In combinatie met een goede vakbekwame dealer heeft dat tot op heden tot veel tevredenheid geleid.

Uitrusting
Het is één van meest luxueuze versie (denken wij), de Mits heeft voor die tijd behoorlijk veel luxe: 4 traps automaat, airco, electrische ramen en spiegels, spiegels verwarmd, schuifdeur aan de zijkant, etc etc. Deze versie heeft 1.8 benzine moter, geen scheurmonster maar je kan redelijk goed meekomen.

Kosten
Tot op heden heeft deze auto geen opvallende zaken gehad qua onderhoud. We laten de beurten doen door merkdealer. Deze is qua kosten misschien iets hoger dan een universele garage of een Kwikfitter, maar dan weet je zeker dat het goed is. De vervangingen zijn standaard met dit soort km-standen: banden, distributieriem, accu, ruitenwissermoter en sproeiinstallatie.

Weggedrag/gebruik
De wegligging is goed, de auto nodigt uit tot lekker rustig rijden op de autoweg, en soepele boodschappen in de stad. Ook hebben we menige vakantie gedaan naar het buitenland. Het is en blijft een relatief hoge auto, hierdoor kijk je verder dan in een normale auto. Daarbij is het wel zo dat hij meer overhelt in de bochten, maar het is zeker geen "ex-besteller" geschiktgemaakt voor gezinsgebruik zoals bijv een Peugeot partner of Citroen Berlingo. Je kan verder heel veel bagage verstouwen of spullen vervoeren. Het olieverbruik is minimaal, en de temperatuur koelwater blijft netjes op hetzelfde niveau.

En nu verder?
We hopen nog lang te genieten van deze Mits (gestaalde perfectie). Recent werden we aangenaam verrast door Mitsubishi. We kregen een mobiliteits en pechservice aangeboden. Dit is zeg maar een gratis pechhulp en vervangend vervoerservice á la ANWB. Dit 7 dagen per week in geheel Europa tegen 0,0 kosten. Geweldige service van Mitsubishi.
Roest kent de auto amper, behalve aan de voorkant van moterkap dan. Dat is is niet gek voor aan auto van 15 jaar oud!! We zijn al bezig om een kapje te regelen via een sloper. Kortom, onze Mits blijft ons verbazen!

Helaas

Na jarenlange trouwe dienst heeft onze Spees de APK niet gehaald. Motorisch geen problemen, maar de chassisbalken zijn te ver heen. Deze auto heeft keer op keer verbaasd, geen technische problemen, en binnen geen piepje kraakje of rammeltje. Gewoon gestaalde perfectie! Na een korte rouwperiode hebben we weer een Space Runner op de kop getikt. Het is een model 2000, het nieuwere met automaat, airco en 2 liter moter. Review verschijnt binnenkort!