Mitsubishi Eclipse 2.0 GSi 16V (1994)
Uitvoering | Eclipse 2.0 GSi 16V |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Dit type auto is voor liefhebbers. Het is een hele mooie, maar vooral aparte auto om te zien.
Wat de prestaties betreft (150 pk), is het een genot om in te rijden. Acceleratie is misschien niet super verbluffend te noemen, (maar toch nog behoorlijk pittig, hoor)de topsnelheid daar en tegen wel. In het rijdersparadijs van Europa, jawel Duitsland, kan je de grenzen van een auto nog mooi opzoeken. En dat heb ik gedaan. Op een recht stuk (met opengeklapte koplampen) de mooie snelheid van 235 km/h op de klokken gezet. Van een helling 240 km/h en hij wilde nog doorgaan. Helaas heb ik gemerkt dat deze snelheid echt zijn top is. Hij wordt een beetje instabiel en is niet meer prettig te sturen. Echter tot de 240 is het een genot.
Qua comfort zit er alles in wat je nodig hebt. Airco, cruisecontrol, enz. en alles lekker dicht bij de hand.
Een aanrader en zeker een (minimaal een) proefrit waard.
De mankementen vallen tot nu toe erg mee. Het verwisselen van de gasklep sensor en het repareren van het passagiersraam (deze sloot niet helemaal aan, waardoor je last van windgeruis kreeg), waren de enige echte repareaties tot nu toe.
Een echt kenmerk van deze auto is wel, dat hij heel veel olie verbruikt, +/- 1L op 5000km. Er is niets stuk dan, dat doet ie gewoon. Bij de dealer hebben ze me verzekerd dat dat gewoon is en bij dit type auto hoort. En dat klopt, want hij doet het al twee jaar (de tijd dat ik hem heb) en rijdt nog steeds perfect.