Mitsubishi Eclipse 2.0 GSi 16V (1994)
Uitvoering | Eclipse 2.0 GSi 16V |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Met bepaalde auto’s krijg je een speciaal ongedefinieerd positief gevoel... Niet door de ruimte, want er passen maar twee personen in en de achterbank is een meloenenrek. Meer het gevoel als de motor aanslaat en op toeren een felle brom laat horen als er fel wordt geaccelereerd.
Postief is de grote ruimte als de 3e deur openklapt en de achterbank neerklapt. Verder valt op dat deze auto zeer compleet is uitgerust: airco, cruise-control, elektr. ramen voor, goede stoelen, verstelbaar stuur, elektr. verwarmde spiegels en niet te vergeten ABS en schijfremmen rondom. Eigenlijk ook wel vereist met 150PK in het vooronder. De auto ligt stabiel op de weg en in bochten zonder veel stuurinspanningen, zeker met hoge snelheden en de remmen bijten erg goed. Juiste (prijzige) banden zijn zondermeer noodzakelijk. Prestaties zijn in het algemeen goed te noemen. Geluidsisolatie is absoluut goed te noemen, alhoewel de banden hoorbaar zijn. Gevoelig blijft de versnellingsbak, beetje stroef, maar na enige ervaring en gewenning goed mee te schakelen.
De Eclipse is absoluut geen gezinsauto en drinkt bij een loden voet en hoge snelheid redelijk wat. Met enig beleidt is er beslist zuinig mee te rijden; opvallend voor een 2 liter GSi uit 1994. Dit is een auto voor mensen die zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren.
Deze auto kan qua comfort en stilte niet tippen aan mijn lease auto: de Toyota Avensis.
Maar ook al heeft deze auto zijn zwakheden, het gevoel van plezier wat je ervaart om deze auto te rijden is iets wat ik jaren heb gemist... Al met al een auto voor liefhebbers.
Lekke radiateur, keurig opgelost door ANWB. Verder andere verstelbare (koni)schokbrekers laten monteren. Verlichting versprong naar verstralers bij harde schok. Dit was een zeer kleine reparatie die ik zelf kon uitvoeren. Indien naar garage enige honderden euro"s, vermoed ik.