Mitsubishi Colt (2005)
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Volhoudertje
Het moest er toch maar eens van komen, aangezien echtgenote J en ik beiden een fulltime baan hebben en we drie opgroeiende kinderen hebben - een tweede auto.
En aangezien we eerder een Colt gehad hebben, er bij de vertrouwde garage een betaalbaar en leuk exemplaar stond en J nogal verknocht was aan de oude Colt (doodsoorzaak: tegenligger op de verkeerde weghelft), was de knoop snel doorgehakt.
Dus nu staat er naast de franse MPV een grijze Mitsubishi Colt 1.5 d'Azur op de oprit. Uit 2005, met een kilometerstand die past bij de leeftijd.
Kenmerken:
- Grijs. Tsja. Beetje saai, maar wel goed in de lak.
- 15" Lichtmetalen velgen, toen dat nog een grote maat was.
- Dubbel Webasto-dakraam (kan kantelen en kan open schuiven, de kids vinden het geweldig)
- 5-deurs uitvoering, dus met verschuifbare achterbank.
- 1.5 motortje met voldoende prestaties voor het lage gewicht.
We hebben de auto nu een half jaartje, dus ik kan er wel iets zinnigs over zeggen. Volgens mij kun je dat niet meteen na aanschaf.
Wat bevalt:
- Praktisch genoeg als soort mini-MPV
- Doet het altijd, zonder morren
- Alles aan de auto werkt naar behoren
- Het is een actie/introductiemodel geweest. Sommige zaken die we nu gewoon vinden, zoals elektrische spiegels en ramen en climate control, waren toen bijzonder - maar zitten hier gewoon op. Alleen cruise control ontbreekt, maar aangezien de Colt vooral ingezet wordt voor de kortere ritten (boodschappen, kind naar zwemles, etc) en voor woon-werk-verkeer van J (8km, dus zomers op de fiets), is dat geen probleem
- Lage kosten in zowel verzekering als MRB.
Wat bevalt minder:
- De Colt verbruikt wel wat olie. Niet heel raar, met deze leeftijd en kilometerstand, maar wel een aandachtspuntje. Geregeld even pijlen en eventueel bijvullen dus.
- Het verbruik is, voor een kleine auto, wat aan de hoge kant (1:11/12). Past ook wel bij de leeftijd en het gebruik van de auto.
En nu? Lekker mee doorrijden, we hebben geen einddatum in gedachten. Het kan een jaar zijn, het kunnen er ook tien worden.
PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt