Mitsubishi Colt 1.1 (2005)
Uitvoering | Colt 1.1 |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Probleemloos eerste driekwart jaar
In november 2014 kocht ik particulier deze Engelse, rechtsgestuurde 5 deurs Mitsubishi Colt 1.1 van bj 2005 met een kilometerstand van +/- 28.378 miles. De auto was goed onderhouden en enkele papieren zaten er nog bij. Bij de aankoop kreeg ik er ook 4 nieuwe winterbanden bij.
Bij 30.000 miles heb ik de Colt een grote beurt laten geven bij de plaatselijke Mitsubishi dealer om zo gebruik te kunnen maken van de mobiliteitsgarantie.
Op 9 december werd de Colt gekeurd en hier is hij probleemloos door heen gekomen.
In januari 2015 heb ik er een Bosal Ecofit trekhaak laten plaatsen (rampen ding, nooit kopen = tip. De knop beweegt regelmatig, laat los. Schijnt een kwaal te zijn achteraf. Nu vast gelast)
In de meivakantie zijn we er mee met de Conway Cruiser folding camper weggeweest.
Voor Nederland net voldoende trekkracht.
Het is een drie cilinder met distributieketting, dus onderhoudsvrij. Ik rijd er dagelijks mee van Weert naar Eindhoven. Een gemiddeld verbruik van 1:16.
Lage wegenbelasting is een voordeel.
De Colt heeft een verschuifbare achterbank waardoor je veel beenruimte of kofferruimte kunt creëren.
In de afgelopen driekwart jaar geen technische mankementen. Inmiddels 11.000 miles (17.600 km) mee gereden.
Op dit moment wel aan het twijfelen om de Colt te verkopen om de volgende redenen:
Geen airco. Normaal weinig gebruikt maar nu met een kindje en 2 honden wel handig. En hij mist trekkracht voor de grote vouwwagen als het heuvelachtig wordt (Zuid-Limburg bijv.)
Kortom een zeer betrouwbare (stads)auto die zuinig rijdt.
Uitgelicht aanbod

Test: Toyota Yaris - Mitsubishi Colt - Suzuki Swift

Test: Mitsubishi Colt - Skoda Fabia - Citroën C3 - Smart Forfour - Honda Civic IMA

Mitsubishi Colt 1.3 Invite (2004)

Test: Mitsubishi Colt (2004)

Mitsubishi XRT Concept blikt vooruit op nieuwe L200