Mini Cooper S Chili (2011)
Uitvoering | Cooper S Chili |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
De droom
Mijn droom kwam uit, een Mini Cooper S als eerste auto. En wat voor een, een horizon blauwe R56s met zwarte velgen, spiegels en dak. Ook had de auto harman kardon, panoramadak, stoelverwarming, xenon etc. Enige wat ontbrak wat het navigatie, maar dat was een bewuste overweging. Het was of een grijze met navi, of een blauwe zonder. Ik koos voor de blauwe zonder, omdat ik deze kleur blauw bijna nooit tegenkwam.
De dag dat ik de Mini ophaalde was ik zo blij als een kind. 18 jaar en een eigen auto, en wat voor een!
Wat ik jammer vond was dat ik geen bluetooth audio had. Gelukkig was daar een simpele oplossing voor: de Tune2air. Dit kastje doe je in de USB en AUX ingang en werkt perfect. Je ziet de titel van het liedje en de stuurbediening werkt.
Verder rijdt de auto leuk en knalt de auto in de sportstand.
Aan alles komt een eind
Aan alles komt een einde... Met gemengde gevoelens gaat de R56s de deur uit. Nu ben ik wederom zo blij als een kind, want hij maakt plaats voor een F56s.
Met de R56s best wat dingetjes gehad, maar toch onwijs genoten van de auto.
Het begon de eerste week dat ik op de vluchtstrook van de snelweg stil kwam te staan, goed begin is het halve werk. Bobine kapot, opgehaald door ANWB en dag daarna nieuwe bobines en bougies erin bij de garage waar we de Mini hadden gekocht.
Daarna kwam de Multiriem, ergens was een bout niet goed aangedraaid waardoor er olie lekte op de Multiriem. Deze moest dus vervangen worden.
In de zomer startte ik de auto en ineens werd het niet meer koel... Condensor stuk, schijnt vaker te gebeuren bij dit type Mini.
Bij koude start hoorde ik een ratel, wederom bekend probleem van deze motor. Ketting opgerekt. Deze dus ook uit voorzorg vervangen.
Al met al dus best wat kosten aan de Mini gehad, maar ook een hoop leuke km’s ervoor teruggekregen.
De auto is serieus snel, ligt goed op de weg en klinkt leuk. Ik heb op de autobahn 237 aangetikt met 2 personen, best hard in zo’n autootje.
Op naar de volgende Mini! Voor de volgende eigenaar: veel plezier van mijn oude Mini. De garage die hem nu verkoopt zou ik iedereen aanraden.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
Uitgelicht aanbod

Mini Mini 1.6 | Panorama | Interchange Yellow | Volledige Historie | Lichtpakket | Airco | Start-Stop | Nette Staat|
- 2010

Mini Mini 1.5 Business | navi | headup display | LED | PDC |
- 2014

Mini Mini 1.6 Westminster NL-AUTO, VOL LEDER, HARMAN/KARDON, Z+W BANDEN, STOELVERW, NAVI, CLIMATE CONTR, NAP
- 2013

Vijf sportcoupés voor minder dan 20.000 euro

Occasiontest - Fiat 500C (2012) vs Mini Cooper (2010)

Dubbeltest - Opel Adam vs. Mini One

Fiat 500 - Mini One - Opel Adam