Mini Cooper (2011)

autoreview

Mini Cooper (2011)

Signalement

UitvoeringCooper
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf90 km
KM-stand laatst18.504 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mini Cooper

 • 1.658 km


Op 3 november heb ik onze nieuwe Mini opgehaald bij de Beier in Heerenveen. De kleur is Pepper White met een zwart dak en twee zwarte strepen op de motorkap. Het is een Chilli uitvoering met 10 years pakket ( o.a. leer, navigatie, sportvelgen ) We hebben eerst twee jaar in een Mini Cooper van 2002 rondgereden. met deze Mini hebben we erg veel plezier gehad en de fun factor was erg hoog. Dit heeft ons doen besluiten de Audi A6 die we ook hadden in te ruilen op een nieuwe Mini Cooper.

De nieuwe Mini is qua rij eigenschappen niet te vergelijken met het model wat we eerst hadden. De enige vergelijking die beide auto's hebben is dat ze beide als een blok op de weg liggen en haast niet uit de bocht te krijgen zijn :)

De eerste ervaringen die we hebben zijn erg goed. De auto is erg comfortabel voor zijn omvang. Het verbruik ligt nu gemiddeld op 1:14,5

De auto stuurt geweldig en

Bijna 3000 km

 • 2.890 km

We hebben bijna drie duizend km gereden met onze Mini.
De auto bevalt ons nog uitstekend en ook op lange ritten is de auto bij een snelheid van 100 tot 110 km per uur lekker zuinig. De boordcomputer geeft dan een gemiddelde aan van 6,2 liter per 100 km.

De auto ligt heerlijk op de weg en in de bochten is het ook een feest.
Er is niets waar wij ons aan storen... Ja toch iets maar dat was natuurlijk bij de koop al bekend ivm de beperkte ruimte hebben we voor de weekenden, het trekken van een kar en als werkpaard een mooie Mercedes E klasse combi gekocht uit 1997 met een lage km stand.

Hij doet het prima

 • 5.700 km

We zijn ondertussen weer een stuk verder en de auto doet het prima. De Mini heeft een gemiddeld verbruik van 7 liter per 100 km en geen olieverbruik. ( Ik had zelf verwacht dat er in het begin wat meer verbruik zou zijn met het inrijden.
De stoelverwarming is met deze koude dagen erg prettig en doet het in de hoogste stand net even te goed. Ook de kachel van de auto is snel warm. De MP3 speler is voor mij nog erg onhandig en werkt onoverzichtelijk.

122 Pk is ruim voldoende, de auto kan goed mee komen met het verkeer.

Problemen!

 • 7.126 km

afgelopen week wou de auto niet starten. Na het indrukken van de startknop bleef de auto doorstarten. Na heel veel starten sloeg de motor aan en na een paar seconden weer af. Dit heeft wel vijf minuten geduurd voordat de motor een beetje bleef lopen. Ook tijdens het wegrijden sloeg de motor een paar keer af en wou deze niet meer makkelijk starten. Gelukkig wel thuis gekomen. Ik dacht dat het met de kou te maken had.....

Meer problemen

 • 7.189 km

bij het wegrijden wou de motor weer moeilijk starten. Na 3 tot 4 kilo ter rijden kreeg ik de melding dat de temperatuur te hoog opliep. Ik ben gestopt en heb de olie en koe vloeistof gecontroleerd. Dit was allemaal voldoende. Vervolgens heb ik de Mini pechservice gebeld.

In overleg naar huis gereden. De pechhulp was ondertussen op weg naar ons huisadres. Net voor de afslag naar ons huis kreeg ik een rode melding, onmiddelijk de auto aan de kant zetten...

Thuis gekomen kwam de Mini pechhulp aangereden het advies is morgen naar de garage....

Problemen opgelost

 • 7.239 km

vanmorgen ben ik naar de Beier in Heerenveen gereden. Hier ben ik direct geholpen. Het bleek een sensor en temperatuurregelaar te zijn.

Ik mocht kiezen of wachten tot het klaar is of met een Leen auto naar huis.
Gekozen voor de Lee auto stapte ik in een Cooper Countryman omdat ik nog andere verplichtingen had.

Om half twaalf kreeg ik telefoon met de melding dat de auto weer klaar was.

Prima service en snel geregeld klasse de Beier!

Ps een gewone Cooper stuurt toch beter :)

weinig nieuws alles is naar wens :)

 • 18.504 km

De Mini bevalt ons nog uitstekend. Ondertussen bijna 20.000 km gereden en we hebben geen klachten. Alles lijkt en voelt degelijk en ik hoor nog weinig piepjes en kraakjes.Je kan merken dat dit type van een hogere kwaliteit is dan de eerste new Mini's

Vanaf aankoop tot heden heb ik 1 liter olie bijgevuld. Dit lijkt mij vrij normaal.

Het verbruik is gemiddeld 1 op 12. Dit ligt aan de bestuurder zelf en de kleine afstanden die wij er mee rijden.

Zijn er mensen die ervaring hebben met het tunen van een Mini Cooper?

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE MINI Mini

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens