Mini One Cabrio Pepper (2004)

autoreview

Mini Mini Cabrio
Mini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini CabrioMini Mini - interieurMini Mini - interieurMini Mini - interieur

Signalement

UitvoeringOne Cabrio Pepper
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Iedere keer weer met een glimlach stap ik in om naar mijn werk te gaan. Wat blijft het een leuk design en ook het interieur blijft zeer tot de verbeelding spreken. En iedere keer weer blij met de 16 inch 7-spaaks banden. Een mini vraagt nou eenmaal om ander lichtmetaal dan standaard.
De wegligging blijft verbazen, met wat voor een gemak de mini de bochten neemt. De prestaties van de One zijn ok maar het kon pittiger. Daarom een chiptuning laten uitvoeren en nu heb ik 125 pk tot mijn beschikking. Dat is een flinke stap voorwaarts en het past nog beter bij het karakter en uitstraling van de wagen. Bovendien is het een adaptief programma. Rij je rustig, dan reageert en gedraagt de motor zich ook rustig. Ga je echter op het gas, dan reageert de motor daar ook op en pikt keer op keer weer sneller op. Door de chiptuning is ook het geluid wat voller en zeker bij geopende kap een plezier om naar te luisteren, vooral bij optrekken boven 5000 tpm. En niet onbelangrijk, een stuk goedkoper dan een cooper cabrio bij de dealer bestellen. Het benzineverbruik valt allezins mee, ik kom uit tussen 1 op 12 en 1 op 13 als ik niet teveel het gas erop uit, anders haal ik nog 1 op 11.
Open rijden is uitstekend, ook bij hoge snelheden. Het optionele windscherm vervult perfekt zijn werk.
Achterin blijft het qua ruimte behelpen, alleen wanneer de voorstoelen in de hoogste stand staan, kunnen achterpassagiers de voeten onder de stoelen kwijt. ook de kofferruimte blijft een beperking, maar dat wist ik van tevoren. Toch kan er nog meer mee dan van tevoren verwacht. Meestal heb ik de rugleuning van de achterbank naar voren gevouwen en het windscherm erboven gemonteerd, dan blijft er best een diepe laadbak over voor een koffer of een bezoek aan de doe het zelf markt.

PROBLEMEN

enig probleem tot nu toe is een slechte afdichting van de raamrubbers aan de binnenkant van het linker voorportier. Iedere keer na regen bleef er een brede natte strook over aan de binnenkant van het raam na openen van het raam voor een slagboom van de parkeerplaats.Onder garantie zijn er zowel links en als voorzorg ook rechts nieuwe rubbers ingezet. Dit lijkt zijn effect te hebben.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE MINI Mini

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens