Mini Cabrio Cooper Pepper (2006)

autoreview

Mini Cabrio Cooper Pepper (2006)

Signalement

UitvoeringCabrio Cooper Pepper
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf167.000 km
KM-stand laatst170.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Wat een geluk!

 • 170.000 km

Deze zomer was er een feest bij Jilis Autobedrijven vanwege het 12,5 jarig jubileum. We kregen een uitnodiging voor de open dag, altijd leuk om even in de showroom en werkplaats te kijken. Extra leuk omdat een vriend van ons daar werkt.
Er was een winactie uitgeschreven, er zaten duizenden ballen van een ballenbak in de Mini. Alle klanten konden gokken hoeveel ballen erin zaten en jullie raden het al: ik won!

Dus in dit geval geen wekenlange voorbereiding en uitzoeken van auto's, maar wat een te gekke prijs! Al snel kon de Mini met een verse APK opgehaald worden. Omdat we het heel 'chill' vinden en de eigenaar van het autobedrijf Jilis heet hadden we al snel een naam bedacht: Chillis

Wat een feest om kilometers te maken, heerlijk en zeker met de zomerse temperaturen die we hadden. Alle uitjes maken we in Chillis en uiteraard met de kap open.
Omdat wij in dit geval geluk hadden, willen we graag ons geluk delen. Chillis heeft al veel verrassingsritjes achter de rug, vriendinnen-uitjes mee mogen maken, wat ouderen en mensen uit begeleid wonen zijn mee uit genomen en ga zo maar door. Leuk voor heel jong (80). De uitjes worden meestal gedeeld via Instagram (@chillis_mini), vreugde wordt groter door het te delen.

Dat over de aanloop, maar hoe bevalt Chillis nu eigenlijk? Bij het bouwen is volgens mij vooral nagedacht over leuk rijden. Hij is lekker strak geveerd zonder dat te hard is. Een lange reis zouden we er echter niet mee maken. Hobbels en richels voel je goed. Mooie dijkwegen nemen we graag, daar voelt hij zich thuis. Genieten! Lekker het dak open, desnoods met de stoelverwarming aan. Met 115 pk trekt hij vooral wat hoger in de toeren lekker door. Geen turbo, geen downsizing maar lekker toeren maken. Vergeleken met de andere twee auto's (beiden 1.0 3-cil. turbo) is het wat terug in de tijd maar dat bedoel ik zeker niet negatief!
Ook de vrouw des huizes laat regelmatig de Seat staan om zonder kap met Chillis op stap te gaan.

Zijn er dan geen nadelen? Nuchter bekeken wel. In de kofferbak past een grote rugtas en een tandenborstel, dan zit hij wel vol. Op de achterbank passen twee kinderen. Volwassenen zitten daar behoorlijk krap. Maar ach, in een 911 is dat niet anders.
De jaren zijn hier en daar ook zichtbaar, de stoelen met leren bekleding zitten goed maar laten op sommige plekken los. Roest is niet gevonden, maar het plaatwerk heeft her en der wat deukjes en krasjes. Helemaal niet gek voor deze leeftijd en kilometerstand. Verder werkt alles naar behoren!

Chillis is nu nog even bij iemand spelen, maar binnenkort gaan we hem binnen zetten en schorsen. Tot na de winter!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens