Mercedes-Benz W123 (1976)
| Bouwjaar | 1976 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 134.000 km |
| KM-stand laatst | 134.500 km |
Als zelfstandig ondernemer wil je confortabel reizen en toch niet aangeslagen worden voor privé gebruik.
Deze oldtimer had ik al een tijdje op het oog, uiteindelijk bij een particulier om de hoek gevonden.
De opties waren precies diegene die ik zocht: stuurbekrachtiging, automaat en schuifdak.
Na een korte proefrit en goede inspectie van de zwakke punten (roest wielkasten, kritpunten, schuifdak, kokerbalken, afvoerpunten) gekocht.
Alhoewel ik eigenlijk nog zocht naar een 6 cilinder, ben ik best onder de indruk van deze 4 cilinder carburateur. Rijdt soepel en snelheid en geluid vallen mij zeker mee.
Het interieur is ook als nieuw, alles is origineel en in de EHBO koffer zitten nog de oude duitse spullen in vacuum.
Volgens het boekje is deze auto door een duitse dame uit Hamburg gekocht in 1976 en heeft zij hierin 86.000 km gereden tot 2001.
Daarna in NL gekomen, waarvan de historie niet echt bekend is.
Mijn voorganger heeft deze auto van een liefhebber gekocht, die meerdere MB's had staan.
Stuurspeling heeft deze nog wel, en de vrije slag van het gaspedaal is mij iets te ruim. Deze beide zaken laat ik binnenkort door een specialist verhelpen.
Alhoewel deze motor heel goed te berijden is op lpg, wacht ik hier nog even mee. Mocht het gaan gebeuren, dan wordt het een 100 liter tank en wordt de bestaande benzinetank vervangen voor een kleine. Het huidige verbruik op benzine is 1:8.
In de eerste week gelijk een armsteun voorin en gordels achterin ingebouwd, deze zijn al voorbereid (!), en kan je eenvoudig monteren.
De auto bij een mb-specialist grondig laten inspecteren, zijn commentaar: 'deze auto is als nieuw, de km stand klopt zeker'
Voorlopig gaan we het meemaken en meebeleven !
Voor meer foto's, kijk op deze link: http://www.mijnalbum.nl/Album=SBT68MVV
Update na +2.000 km:
Stuurspeling inmiddels verholpen, stuurhuis is eenvoudig bijgesteld. Samen met nieuwe banden maakt dat ik de auto inmiddels op de centimeter nauwkeurig kan sturen.
Olielekkage verholpen door een nieuwe benzinepomp en krukaskering te laten plaatsen, blijft nu kurkdroog.
Inmiddels laten taxeren: blijkt een type 0.5 te zijn, de aanloopserie naar de 1e serie. Dit is te zien aan o.a. het ontbreken van scharnierbakken en een andere aansluiting op de carosserie onderaan de deuren. Alles klopt, ook de originele motor zit er nog in. De taxatiewaarde ligt op 200% van de aankoopsom.
Ik ben inmiddels emotioneel verbonden aan deze Benz: wat een comfort, degelijkheid en betrouwbaarheid !
Tel daarbij op het zakelijk - en wegenbelastingvoordeel, deze gaat voorlopig niet meer weg..
Update 10.000 km:
En nog steeds geen mankementen, uiterst comfortabel.
Heb besloten de Benz te houden, er gaat nu LPG in icm taxiveren tegen het 'doorhangen' vanwege de 100 Liter tank.
Geen (na 10.000 km)
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Nieuwer is niet direct beter, bewijzen de Suzuki e Vitara en Peugeot e-2008

Deze auto's delen deuren

Verzwijg je zaken bij afsluiten autoverzekering dan kun je op zwarte lijst komen

Dit zijn beste ultrasportieve banden, zeker wanneer je een 'breedset' zoekt