Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC Coupé Business Solution AMG (2020)

autoreview

Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC Coupé Business Solution AMG (2020)

Signalement

UitvoeringGLC 300 e 4MATIC Coupé Business Solution AMG
Versnellingen9, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf6.000 km
KM-stand laatst6.000 km
Lezerswaardering: 28%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Remweg

 • 6.000 km

Deze auto in mei aangeschaft omdat mijn vrouw en ik het een mooi model vonden en we iets anders wilden dan de vorige (Audi Q5 2015).
Tijdens de proefrit konden we al niet wennen aan alle technische snufjes (zijn we als 58 jarigen te oud voor) als rijbaancorrectie en automatisch remmen bij afstand op voorligger maar dit was uit te schakelen. Mijn vrouw zei dat ze de auto niet goed vond remmen maar ik zei "iedere andere auto is altijd weer even wennen".
Dat gevoel van niet goed remmen bleef echter alsof de auto niet rem-bekrachtigd was. Bij onze vorige zat je bijna met je gezicht op de voorruit als je de rem hard indrukte maar bij deze hadden we soms het vervelende gevoel van "de auto gaat het toch wel halen!"
Met de auto terug geweest naar de dealer maar deze kon geen gebreken vinden en gaf aan dat de auto afremt op het elektrische (hybride) gedeelte van de motor en dat dit een ander gevoel geeft.
Waar we ons ook aan stoorden was de verkeersborden herkenning en dan vooral bij het inschakelen van de cruise-control. Deze weet namelijk niet of het overdag of 's nachts is en of er dan 100 of 130 gereden mag worden.
Dan remde de auto ineens uit zichzelf wel goed als we de cruise-control op 130 zetten en hij de auto 's nachts ineens abrupt naar de 100 terugbracht.
Na 7 weken hebben we de auto weer ingeruild voor een nieuwe Audi Q5 hybride waarvan we ook alle snufjes weer uitgeschakeld hebben maar deze remt wel zoals we gewend waren.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  2
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLC

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLC 200 4MATIC Business Line (5D/9A)
€ 1.084
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens