Mercedes-Benz GLC 250 d 4MATIC (2016)

autoreview

Mercedes-Benz GLC 250 d 4MATIC (2016)

Signalement

UitvoeringGLC 250 d 4MATIC
Versnellingen9, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016
KM-stand laatst30.000 km
Lezerswaardering: 44%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste indruk

 • 7.600 km

Mijn vorige auto was een GLK 220D, na ruim 7 jaar en bijna 300.000 km was het tijd voor een nieuwe en dit is een GLC 250 D geworden.
Dus gekozen voor de opvolger van de GLK, omdat ik zeer tevreden was over de GLK, na enkele problemen met de verstuivers gedurende het eerste jaar heeft de GLK zich bewezen als zeer betrouwbaar, prettig rijdend en ook gedurende de laatste jaren gaf de GLK een goede kwaliteitsindruk.
Omdat ik de GLC qua model mij ook erg aanspreekt heb ik geen moment getwijfeld over de aanschaf, het enigste nadeel is de lange levertijd van ca. 10 maanden.
Ditmaal gekozen voor een 250D met 204 pk en 500Nm ruim 30 pk en 100 Nm meer als de 220 D en dat voor een meerprijs van ca. € 1.000,--, dus in mijn ogen altijd doen !
Het is een obsidiaan zwarte geworden met een exterieur - en interieur pakket met LED verlichting en dan staat er al een erg mooie auto waarop ik persoonlijk niet veel mis.
Na inmiddels ruim 7.600 km ben ik in mijn verwachtingen niet teleurgesteld, de auto loopt super, mooi stil ook bij hogere snelheden bijna geen windgeruis en is bovendien ook zuinig: ca. 1 op 16.
N.B. in mijn GLK reed ik bij een zelfde normale rijstijl ca. 1 op 14.
Binnenkort zal ik een aanvulling plaatsen met verdere ervaringen.

+ en - punten na 30.000 km

 • 30.000 km

Inmiddels ca. 30.000 km gereden met deze GLC, mijn ervaringen zijn overwegend positief: een sterke motor (204 pk en 500 Nm) dus ook een snelle auto, waarbij de auto mooi zuinig blijft. Gemiddeld is 1 op 16 goed te halen, vergeleken met mijn vorige GLK 220d, die 1 op14 reed, is de GLC dus echt wat zuiniger. De fijne 9-traps automaat ervaar ik ook als heel plezierig, het schakelen gaat zijdezacht en bijna onmerkbaar. Ook is de GLC mooi stil ook op hogere snelheden.
Persoonlijk vind ik de GLC ook een mooie auto, met een prima afwerking zowel exterieur als interieur.
Inmiddels 30.000 km gereden zonder klachten, bij 25.000 km een beurt laten uitvoeren bij de MB-dealer, geen bijzonderheden.
Een negatief punt vind ik de verouderde en langzame navigatie, updates van het kaart materiaal zijn niet mogelijk, alleen tegen betaling van ca. € 150,-- is een nieuw SD kaartje met daarop de nieuwste kaarten te krijgen. Bij een losse Tom-Tom of Garmin vanaf ca. € 200,-- worden al life-time updates geleverd, onbegrijpelijk dat Mercedes hiervoor nog geld durft te vragen.
Over het geheeld echter een positieve ervaring met deze auto

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens