Mercedes-Benz E 420 Avantgarde Combi (1997)
| Uitvoering | E 420 Avantgarde Combi |
| Versnellingen | 5, Automaat |
| Bouwjaar | 1997 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 192.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik wilde nu eindelijk wel eens een ’echte’ auto rijden. Na verschillende auto’s met kleinere motorisaties was ik nu wel toe aan 8 pompende cilinders. En zo geschiedde. Ik heb al een hele tijd de E420 Combi Avantgarde op het oog. Verschillende in Duitsland gevonden. Uiteindelijk hier niet ver vandaan de juiste gevonden en nog wel een origineel Nederlandse auto met alle mogelijke opties ook.
De auto drijft als het ware over de weg. De eerste ervaringen zijn subliem. De auto heeft helemaal geen jagerig karakter en sprintjes trekken met anderen is er niet meer bij, want wat is de uitdaging.
Erg veel ruimte in de auto en een enorm tijdloos model. Alles werkt nog perfect, waaronder de cruise control, de boordcomputer, de airco, de automaat... ik kan lang doorgaan.
Belangrijkste aan deze auto is dat deze nog helemaal in originele staat is, originele velgen, radio, uitlaat: alles. Een gestempeld onderhoudsboekje en NAP werd er netjes bijgeleverd, hoewel de auto nodig een beurtje kon gebruiken. Deze auto rijdt fantastisch.
Grote problemen tot op heden nog niet gehad.
Na duizend km begon de motor onregelmatig te lopen en de uitlaatgassen te stinken. Even langs de garage waar ze me vertelden dat de auto nog maar op 5 cilinders reed. Bougies vervangen en alles is weer in orde.
Bij de onderhoudsbeurt moesten dringend olie, remblokken en schijven vervangen worden (werd al aangegeven door de computer).
De Xenonlamp linksvoor schijnt momenteel nogal paars / roze wat wijst op een naderende vervanging.
Daarnaast is de parkeersensor linksvoor niet helemaal juist doordat er iemand met zijn auto deze licht heeft geraakt.
Allemaal zaken die altijd onderhevig zijn aan slijtage en tot op heden dus makkelijk op te lossen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mercedes-Benz E 230 Elegance Combi (1996)

Een Maybach is eigenlijk maar €36.000 duurder dan een reguliere S-klasse

In het VK is de populairste nieuwe auto inmiddels Chinees