Mercedes-Benz E 300 de Estate (2019)
Uitvoering | E 300 de Estate |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Nieuwe E300
Vanwege het groeiende gezin is de 2015 C250d sedan (zonder neerkapbare achterbank..) echt te klein voor de toekomst, er moest dus iets groters komen. (mijn lezersreviews zijn laag dus toch maar wat beschrijving!)
Eerder georiënteerd op een E300d 245pk OM654 maar na lezen over deze nieuwe diesel-elektrische aandrijving wist ik wat ik wilde hebben.
Op het moment van kopen (05-2019) gold de 50% MRB voor de auto tot 2021; (dus tot en met 2020, daarna zou het schluss zijn..) maar ik ging ervan uit dat dit verlengd zou worden omdat de nieuwe "autobrief" aanstaande was. Het beleid tav plug in was erg negatief maar de ontwikkeling in een nieuwe generatie van deze techniek was volop bezig.
Praktijkgebruik Plug-in
In de praktijk is 40 a 42 km elektrisch mogelijk; record is 54km (zie afbeelding). Hier is aan toe te voegen dat met slechts 1,5 uur laden met de 7,4 KWh lader (dezelfde lader die je standaard in een EQC vindt; volgens mij dubbele capaciteit als de meeste andere plugins) je totaal >100km 100% elektrisch kunt rijden. (zie afbeelding).
Een praktijkverbruik van 2 liter is met zoveel mogelijk inpluggen gewoon mogelijk. De 122pk/440nm e-motor is in de praktijk prima bruikbaar voor normaal / rustig dagelijks rijden.
Overigens is het publiek laden met een netto € 0,38 a 0,39 per KWh (incl starttarief en BTW) in vergelijking met de dieselprijs-per-kilometer relatief duur; thuis laden dal-tarief met < € 0,20 is flink gunstiger.

Mercedes-Benz E-klasse AMG 63 S 4MATIC+ | Driver Package - Airmatic - HUD - Pano - Multicontour
- 2017

Mercedes-Benz E-klasse 300de AMG Aut9 | 306PK | Pano | Sfeerverlichting | Memory | Burmester | Distronic | Multibeam | Standkachel | 2020.
- 2020

Mercedes-Benz E-klasse 300 e Business Solution AMG /Night Pakket /360Graden-Camera /Panorama-schuifdak /Burmester
- 2020