Mercedes-Benz E-klasse Estate vs. Volvo V90

Grote klasse

Mercedes-Benz E-klasse Estate vs. Volvo V90
AutoWeek 3 2017
AutoWeek 3 2017

Je leest het in AutoWeek 3 2017

Hoewel Mercedes en Volvo serieuze suv's in het gamma hebben, kennen beide fabrikanten nog altijd een trouwe klantenschare die zich liever per stationcar verplaatst. Voor hen heeft Mercedes de nieuwe E-klasse Estate en maakt bij Volvo de V70 plaats voor de V90. Lukt het de Zweden om de Schwaben naar de kroon te steken?

Zowel Mercedes-Benz als Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om grote stationwagons. Hoe groot het belang van deze modellen in de respectievelijke gamma's is, blijkt ook uit de snelheid waarmee ze het afgelopen jaar zijn voorgesteld na de vierdeursversies waarvan ze zijn afgeleid. Bij Mercedes zat er slechts een paar maanden tussen de presentatie van de sedan en de Estate. Volvo was nog sneller en introduceerde de nieuwe V90 zelfs gelijktijdig met de grote sedan S90. We maken bij andere merken regelmatig mee dat het langer duurt voordat de stationcar volgt.

De Mercedes- en de Volvo-stationwagon zijn beide in hun laatste incarnatie gegroeid ten opzichte van hun voorgangers (wat bij Volvo overigens de V70 was), de Volvo nog iets meer dan de Mercedes. Hierdoor ontlopen de Zweed en de Schwaab elkaar in lengte en wielbasis nog slechts een paar millimeter. Om een idee te krijgen hoe de twee zich in de praktijk tot elkaar verhouden, hebben we ze naast elkaar gezet, voorzien van de lichtst verkrijgbare benzinemotor: de E 200 Estate en de V90 T5. Beide zijn het auto's van hoog niveau, die alles in zich hebben om de inzittenden te behagen. Maar er zijn zeker ook verschillen.

Verder lezen?
Het volledige artikel kost normaal €1,49, maar wordt tijdelijk gratis aangeboden als u ingelogd bent met een AutoWeek account. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Mercedes-Benz E-klasse Estate vs. Volvo V90

Grote klasse

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Mercedes-Benz E-klasse Estate vs. Volvo V90

Grote klasse

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Gerelateerde forumtopics