Mercedes-Benz E 290 Turbo Diesel Avantgarde Combi (1997)

Mercedes-Benz E-klasse Combi

UitvoeringE 290 Turbo Diesel Avantgarde Combi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2003

Ik ben altijd gek geweest op Mercedes en mijn huidige auto is de vijfde Mercedes op rij. Ik moet zeggen dat de spreekwoordelijke kwaliteit/betrouwbaarheid er per modelwissel er op achteruit gaat met als dieptepuntmijn huidige auto.
De motor is prima, verbruikt geen druppel olie tussen beurten en is redlijk zuinig kan er ongeveer 1 op 14, 15 mee rijden. Veel trekkracht en mooie turbofluit.

Ik dacht het roestprobleem van auto’s niet meer bestond maar als je onder de raamrubbers kijkt komen de bloemkolen je tegemoet. Ook waar het reservewiel ligt is roestgevoelig.
Ook de betrouwbaarheid van de electonica laat te wensen over, de auto heeft me in 2 jaar tijd, 10 keer laten staan en kon alleen in het noodprogramma met 3 huilende kinderen naar huis. Het toppunt van ergenis is dat de automatische bak er met 240.000 km er mee ophield. Dat past niet bij mijn kwaliteitsimage van het merk.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee