Mercedes-Benz E 270 CDI Avantgarde (2001)

Mercedes-Benz E-klasse

UitvoeringE 270 CDI Avantgarde
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2010

Na verschillende auto's bekeken te hebben een E 270 CDI avantgarde uit 2001 gekocht. De auto had 1860000 km gelopen met onderhoudsboekje en NAP. De auto roest niet en is daar ook niet voor behandeld! Dat zie je niet veel bij de W210.
Nadat ik de auto op 9 november bij de dealer opgehaald heb, is op de rit naar huis toe de automaat in noodloop gegaan. Ik heb direct de dealer weer gebeld wat dat zou kunnen wezen. Ik moest hem maar terugbrengen en zo heb ik hem de volgende dag teruggebracht. De dealer kon het niet vinden wat het was maar de auto gaf foutmelding op computer. Al met al is de auto anderhalve maand bij dealer geweest en ondertussen heb ik hem paar keer in bezit gehad maar steeds keerde dezelfde storing op. Als leenauto kreeg ik een B180 CDI mee. Ik heb daar 2000km naar volle tevredenheid mee gereden. Maar toen mijn auto uiteindelijk gemaakt was merk je daar toch wel een klasseverschil mee op. tussen een B en een E al is die E dan al bijna 10 jaar oud. De dealer sturm auto in Roosendaal heeft alles wel keurig opgelost en het heeft me niets gekocht. Achteraf super blij dat ik de auto niet bij een handelaar zonder garantie gekocht heb. We zullen hopen dat het niet meer terugkomt en dat ik nu veel probleemloze kilometers tegemoet gaat.

Ik heb nu een paar maanden naar volle tevredenheid met de auto gereden. Wat een comfort al vind ik het avantgarde onderstel vrij straf geveerd in vergelijking met de c klasse hiervoor. Dat was een elegance. Bij verkeersdrempels is het even opletten dat je niet met de onderkant over de straat schuurt. Ik vind dat de auto mooi afgewerkt is alles voelt stevig en is rammelvrij, wat ik erg belangrijk vind. Qua trekkracht is het echt een stuk sneller als mijn vorige auto en het verbruik vind ik reuze meevallen 1 op 12 ongeveer bij vrij stevig doorrijden. Als je op snelweg continue 150 rijd is die zelfs zuiniger als C220 CDI hiervoor.

Afgezien van de automaat verder geen problemen.

Nu de auto anderhalf jaar in bezit, en er nog steeds erg tevreden over. Ik heb er ongeveer 50000km mee gereden, en in die tijd 2 storingen gehad buiten regulier onderhoud. Bij 222000km gaf hij foutmelding in koelventilator, en daarvan was de oorzaak een defecte stelmotor van het inlaatspruitstuk en bij 230000km ging de richtingaanwijzer kapot zodat het knipperlicht naar links niet meer uitging. Dus al met al goede betrouwbaarheid. Motorisch loopt hij nog werkelijk als een zonnetje met een naar ik vind prachtig geluid. Als hij koud is, dan voel je de automaat wel schakelen en soms iets hangen, maar dit is na enkele kilometers over en dan voel je hem niet meer schakelen.