Mercedes-Benz E 250 CDI BlueEFFICIENCY Estate Avantgarde (2010)

autoreview

Mercedes-Benz E 250 CDI BlueEFFICIENCY Estate Avantgarde (2010)

Signalement

UitvoeringE 250 CDI BlueEFFICIENCY Estate Avantgarde
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf100.000 km
KM-stand laatst300.000 km
Lezerswaardering: 84%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

eerste review

 • 140.000 km

Deze wagen gekocht na inruil van mijn E250cdi bj 2009. Gekozen voor de estate uitvoering vanwege de hond. De E 250 CDI is een uitstekende reiswagen. Prettig comfort, degelijk en zuinig. Na een wat mindere ervaring met Mercedes (CLS) toch maar gekozen voor het merk met de ster. Volgens mijn ervaring is er zeker een nieuwe kwaliteitsslag gemaakt in positieve richting. Ik heb nu een kleine 5000 km weg en de wagen rijd probleemloos.

2e revieuw

 • 189.000 km

De teller staat op 189000 km. Auto rijd probleemloos. Bij optrekken en accelereren zou de motor wat stiller mogen zijn. De versnellingsbak schakelt soepel maar is traag en stelt sportieve ambities niet op prijs. Dit doet wat afbreuk aan het comfort. Het verbruik is gemiddeld 7,4 l/Km. Het gebruik van de wagen is zeer diverse. Stadswerk, zakelijk (buitenland) en vakanties. Afgelopen jaar 3 maal achter elkaar naar Kroatië en dan ga je een dergelijk wagen pas echt waarderen.Buiten het normale onderhoud geen enkele storing. Aanschafprijs van dergelijke wagens zijn fors daarentegen is het onderhoud zeker betaalbaar en naar mijn gevoel krijg je een product waar goed over is nagedacht.

3e revieuw

 • 210.000 km

Het wordt een beetje een saai verhaal maar de Benz doet waar die voor bedoeld is namelijk probleemloos kilometers vreten. Bij 200000 km een onderhoudsbeurt uitgevoerd inclusief het spoelen van de versnellingsbak.
Om dit moment staat de Benz op winterbanden. Slijtage aan de zomerbanden is fors te noemen. Vanwege snelle slijtage van de voorbanden (245/18) zijn de bouten voor de camber vervangen door andere type bouten de wielstand iets is gecorrigeerd. Slijtage patroon is nu wat gunstiger en ik merk geen verschil in het rij gedrag. Achterbanden (275/18) slijten rap maar wel gelijkmatig.
Gemiddeld brandstof verbruik 7,3 per 100 kilometer .
Storingen: geen
Bijzonderheden: bestuurder stoel gaat wat inzakken en de zwarte coating van het middenconsole vertoont kleine beschadigingen

Tussenstand

 • 217.000 km

In de wintermaanden niet veel km gemaakt. Auto doet wat die moet doen op een degelijke en veilige manier. Storingen : geen
Verbruik gemiddeld : 7,1 liter per 100 km
Geen piepjes, kraakjes en rammeltjes.
Bestuurders stoel begint wat in te zakken en lijkt wat minder comfortabel te gaan zitten. Aandachtspunt bij service beurt.
Wederom 2 nieuwe achterbanden ( 275/3019)
De benz is wel een banden vreter.

Tussenstand

 • 217.000 km

In de wintermaanden niet veel km gemaakt. Auto doet wat die moet doen op een degelijke en veilige manier. Storingen : geen
Verbruik gemiddeld : 7,1 liter per 100 km
Geen piepjes, kraakjes en rammeltjes.
Bestuurders stoel begint wat in te zakken en lijkt wat minder comfortabel te gaan zitten. Aandachtspunt bij service beurt.
Wederom 2 nieuwe achterbanden ( 275/3019)
De benz is wel een banden vreter.

Tussenstand

 • 234.000 km

Prima kilometers gemaakt in de afgelopen zomer
2 x Kroatië zonder problemen en wat andere binnen en buitenlandse reizen
voorbanden lopen op het einde van hun levensduur .
Verbuik lijkt op korte stukken te stijgen. Aandachtspunt. Gemiddeld verbruik 7,4 op de 100 km
Navigatie was in het noorden van Nederland wat van slag. Opmerkelojk daar hij verder overal goed functioneert .
Geen rammels, piepjes kraakjes of iets dergelijks.
Op naar de winter

Tussenverslag

 • 251.900 km

Motorisch probleemloos. Zojuist een onderhoudsbeurt gehad. Rechterluchtveringbalg lek. Is vervangen. Kosten incl onderhoud € 700,00. Bestuurder stoel begint ernstige slijtage te vertonen. Linker wang van stoelleuning begint te scheuren. Heden een irritant probleem. Auto starten plots niet meer. Geen reactie op de sleutel. Auto gestart met startkabels en accu vervangen. Na een dag wederom het zelfde probleem. Waarschijnlijk is de EZL defect. Wagen staat op stuurslot en in de P stand en kan dus geen kant op. Wordt vervolgd

update

 • 259.000 km

Zoals in de review van september aangeven starte de wagen niet meer en stond op stuurslot. Met wat kunst en vliegwerk de auto aan de gang gekregen en naar de garage gebracht. Het elektronische deel van het stuurslot was defect. Deze is door de garage uitgebouwd en door mij bij een bedrijf in Apeldoorn laten repareren en daarna wederom ingebouwd. Totale kosten € 500,00. Volgens de officiële MB dealer was dit niet mogelijk en moest de unit in zijn geheel vervangen worden en opnieuw worden ingelezen . Verwachte kosten € 1500,00. Lang leve de elektronica.

Afscheid

 • 300.000 km

Na 300000 km trouwe dienst is ze dan met pensioen gegaan. In de afgelopen periode zijn de luchtbalgen van de achtervering vervangen. Verder geen opmerkelijke zaken. Terugkijkend op de gehele periode van gebruik ben ik van mening dat de Benz een comfortabele en betrouwbare reisgenoot is geweest. Kosten zaten voornamelijk in de wat hoge banden consumptie die mede ingegeven was door de maat voering. Maar ja wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Wat mij betreft heeft MB voor wat betreft de kwaliteit meer de weg naar boven gevonden

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens