Mercedes-Benz E 220 BlueTEC Lease Edition (2014)
Uitvoering | E 220 BlueTEC Lease Edition |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Eerste km's
Nou heb sinds 20-11-14 mijn nieuwe mercedes binnen, ik ga hem als taxi in amsterdam gebruiken. Gemiddeld moet hij volgens de cijfers 4,4 liter op de 100 halen maar dat word het niet. Auto is het lease edition die sinds kort beschikbaar is, dat betekent dat mercedes zelf meest gebruikte opties al erop zet en zo aan de lopende band dit auto verkoopt je hoeft er niets meer aan toe te voegen (behalve leren bekleding 2000€) het auto kost zo 50.000€ inclusief alles en korting
Bij het wegrijden bij de dealer meteen de snelweg opgegaan richting mijn huis een afstand van 21km liet hij een verbruikscijfer zien van 6,5 dat vind ik nog acceptabel,
Voor Het onderstel heb ik nog niet genoeg km's opzitten om zijn comfort echt te meten,
Wat me het meest opvalt is het splinternieuwe 9traps automaat , die schakelt als het dolle om de juiste versnelling te pakken , je voelt er overigens niets van maar het is wel wennen vind ik,
Bij een snelheid van 100km staat de versnelling op 8 en bij 120kmph op 9 lekker laag in de toeren waardoor je bijna geen motor geruis in het interieur heb!
Wat wel een duidelijke minpunt is dat wanneer je tussen de grachten van amsterdam rijdt en steeds moet remmen en gassen houdt de versnellingsbak een te hoge versnelling waardoor je bij gas geven schommelt maar ik moet er wel bij vertellen dat dit alles bij het ECO modus gebeurt, volgende week ga ik in het COMFORT modus rijden en dan zien hoe hij reageert!
Daarnaast zit de nieuwe LED INTELLIGENT LIGHT SYSTEM als optie op de auto , man wat kan dat ding verlichten de verlichting is tot nu toe perfect te noemen

Mercedes-Benz E-klasse Coupé 200 184PK AMG AUTOMAAT /LEER/PANO/NAVI/LED/CLIMA /S&S/MEDIA/BTA - 2 PART. EIG. - NL AUTO - KM=NAP -
- 2013

Mercedes-Benz Estate 200 Edition Sport Avantgarde | Pano | Half-Leder | Cruise