Mercedes-Benz E 200 Kompressor Elegance Combi (2003)

Mercedes-Benz E 200 Kompressor Elegance Combi (2003)

UitvoeringE 200 Kompressor Elegance Combi
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2018

Nieuwe aankoop

Mijn tweede E-klasse. Zoals uitgebreid beschreven in mijn review over mijn vorige W211 ben ik dit type zeer gaan waarderen. Na bijna 3 jaar en inmiddels bijna een ton op de teller begon de drang naar iets anders steeds grotere vormen aan te nemen. Diverse auto's gereden maar op elke wel iets aan te merken. Steeds als ik na een proefrit naar huis reed realiseerde ik me wat een fijne auto ik eigenlijk al had.

Vandaar een zoektocht naar een waardige opvolger maar bij voorkeur een station. In Nederland geen nette exemplaren te vinden en meestal alleen met astronomische kilometerstanden. In Duitsland wel veel aanbod dus ook uitgebreid ingelezen over importeren. En toen zag ik ineens deze S211 voorbijkomen bij een youngtimerhandelaar in het Noorden van het land. Cubanit zilver, lederen interieur en slechts 57000 km gereden. Uiteraard een uitgebreide testrit gemaakt en werkelijk geen enkele reden om te twijfelen aan de maagdelijke kilometerstand. Afgestempeld onderhoudsboekje, stapel facturen en recent nog een grote beurt met nieuwe remmerij rondom. Na een zeer goede inruilprijs voor mijn eveneens zeer nette tealit blauwe E200K was de deal snel beklonken. Half jaar garantie en een volle tank bij aflevering. Teven mijn eigen velours matten ter plekke omgeruild omdat de Mercedes rib-exemplaren me echt niet kunnen bekoren.

Inmiddels de auto even "eigen" gemaakt door het leer te reinigen met een goede cleaner en paardenharen borstel. Daarna twee maal in de leder conditioner. Geen enkele beschadiging kunnen ontdekken. Ook de buitenzijde met de hand gewassen en in een goede wax gezet. Geen noemenswaardige beschadigingen kunnen ontdekken. Leuke gimmick is de "smokkelaarsbak" in de kofferruimte. Deze originele Mercedes optie is een strak tegen de achterbank aan geplaatste bak welke aan de kofferbakzijde dicht is en bekleed met identieke stof. Door de achterste rugleuning naar voren te klappen kun je bij de opening en flink wat rommel kwijt die anders los door de auto zouden slingeren. Handig!

Pas een paar honderd kilometer gereden maar het is een hele comfortabele auto. Met de originele 16 inch velgen filtert hij de oneffenheden in het wegdek perfect weg. Een combi heeft overigens altijd niveauregeling op de achteras. De luchtbalgen die dit mogelijk maken hebben niet het eeuwige leven en beginnen op den duur te lekken. Dit is simpel te zien doordat de auto aan de achterzijde steeds lager gaat hangen. Bij starten zal hij nog enige tijd weer op niveau komen maar de pomp die dit mogelijk maakt zal dan door de overuren ook snel de geest geven. Die van mij blijft keurig op niveau maar wel een puntje van aandacht voordat de garantie verloopt.

Voorlopig weer even genieten.
Eerste wat op de agenda staat is het spoelen van de automaat. Gezien de goede ervaringen hiermee met de vorige E heb ik ook hier weer hoge verwachtingen van bij dit exemplaar.

Oh, en geen spatje roest ;-)