Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)

autoreview

Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)
Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)Mercedes-Benz E 220 CDI Avantgarde Combi (2006)

Signalement

UitvoeringE 220 CDI Avantgarde Combi
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf566.172 km
KM-stand laatst728.500 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Tot begin tot nu kort samen gevat

  • 629.600 km

Deze auto heb ik op 29 september 2018 aangeschaft met een kmstand van 566.172
Op dit moment in bezit van een s211/w115/s124

Kwa auto's ben ik best huiverig, als ik iets wil wil ik het ook en dat lukt meestal ook wel.. Mijn probleem is vaker dat ik er te zuinig op word.

Heb in totaal misschien al 15 autos gehad terwijl ik mijn rijbewijs sinds mijn 18e 10 jaar in bezit heb, meestal zijn de auto's komen en gaan bij mij. Als ik iets leuks zie wil ik het meestal ook wel hebben. Ondertussen ook paar amerikanen gehad zoals caprices, of Opels waar ik een astra na de 671.000km heb gebracht voor weinig geld (isuzu) wat toen met export na Rusland is gegaan.. Hopelijk zal hij de miljoen nog halen, ik vrees van wel. Ik werd ouder en wilde mijn jeugd droom gaan waar maken met een Mercedes, Mercedes zat al in mijn hoofd toen ik een jaar of 5 was, opa had een 190e (w201) en die moest ik later ook ooit eens hebben gehad. Kennissen van mijn ouders hadden bijvoorbeeld een s124 30tdt met
toen al 800.000 op de klok zoiets vergeet je niet snel.
Ben begonnen met een Mercedes s124 320te , Mercedes w201 2.0, Mercedes s124 300TDT ( nog in bezit) Mercedes w115 200D ( in bezit )
Vriendin werd zwanger en ging nog meer kms maken en zou en wilde iets aparts, geen standaard uitvoerig als taxi.

Via het Mercedes forum kwam ik deze auto tegen, al jaren bekend maar nooit echt na gekeken omdat ik wist dat je dit soort auto's je best leeg kunnen plukken met onderhoud, maar toch.. Stond al maanden te koop en hoe vaker ik er na keek hoe meer respect ik ervoor kreeg. De gok gewaagd en gaan proefrijden...Gelijk verkocht, dit moest de mijne gaan worden en de gok gewaagd.
Kmstand aanschaf van de s211 en het avontuur kan beginnen 566.172
Ik rij best veel en soms zo veel dat het verslavend is.
Tot nu toe een 60.000km gereden en normaal onderhoud gehad.

Betreft echter een,
220cdi 150pk wellicht net iets te slap voor deze auto, maar ondertussen heb ik de auto toch laten chippen na een 175pk en een 403nm.
De roetfilter heb ik ook laten verwijderen, en moet zeggen dat ik met een normale rijstijl gemakkelijk 1op17/18 haal. Mij hoor je niet klagen.

Moet je na gaan dat deze auto in 2006 van de band kwam rollen als kaal uitgeruste standaard combiwagon. Auto heeft zijn eerste jaren door gebracht als taxi, en na de hand is deze auto door de 1ste( wat deze als taxi reed) en 2e eigenaar geheel omgebouwd na hij nu is. Alles is door een prof ingebouwd wat Mercedes opties doet inbouwen en aangepast op de datakaart.
Optie lijst is best lang want deze e klasse zit dan ook bomvol in de opties.
Auto is geheel amg uitgevoerd en letterlijk alles.
201B BEDIENUNGSANLEITUNG U.WARTUNGSHEFT-NIEDERLAENDISCH
213 PARAMETER-LENKUNG / VARIO-LENKUNG
219 ABSTANDSREGELTEMPOMAT (ART)
220 PARKTRONIC-SYSTEM (PTS)
228 ZUSATZHEIZUNG
242 FAHRERSITZ RE. ELEKTR.VERSTELLBAR M.MEMORY
248 FONDSITZ MIT INTEGRIERTEM KINDERSITZ
249 INNEN- UND AUSSENSPIEGEL AUTOMAT. ABBLENDBAR
250B MOBILO-LIFE / SERVICEPAKET EUROPA
260 TYPKENNZEICHEN AUF HECKDECKEL - WEGFALL
265 TYPKENNZEICHEN AUF KOTFLUGEL - WEGFALL
265B AIRBAGSCHILD - NIEDERLAENDISCH/ENGLISCH
275 MEMORY-PAKET (FAHRERSITZ, LENKSAEULE U. SPIEGEL)
280 LEDERLENKRAD UND LEDERSCHALTHEBEL
287 DURCHLADEMOEGLICHKEIT
293 ZIJAIRBAGS ACHTER
297 GEÏNTEGREERDE ZONNEROLLOS IN DE ACHTERPORTIEREN
301 ASCHERPAKET
309 CUPHOLDER
354 ANTENNE FUER TELEFON D/E-NETZ
386 VORRUESTG.MOBILTELEFON M.UNIVERS.-SCHNITTST.(MTUS)
395 LINGUATRONIC - NIEDERLAENDISCH
401 SITZKLIMATISIERUNG VORNE
423 GETRIEBE AUTOMATISCH 5-GANG
428 LENKRADSCHALTTASTEN / LENKRADSCHALTPADDEL
433 FAHRDYNAMISCHE FAHRERSITZ
434 FAHRDYNAMISCHE BEIFAHRERSITZ
474 DIESELPARTIKELFILTER
475 bandenspanning controle systeem (actief)
477 bandenspanning controle systeem (passief)
500 AUSSENSPIEGEL LI. U. RE. ABKLAPPBAR
527 COMAND DVD APS MIT NAVIGATION
543 SONNENBLENDE MIT ZUSATZFUNKTION
550 AHK
551 EINBRUCH- UND DIEBSTAHLWARNANLAGE (EDW)
553L NIEDERLANDE
573 KINDERSITZBEFESTIGUNG ISOFIX IM FOND
581 KLIMATISIERUNGSAUTOMATIC
596 WAERMED.U.INFRAROT REFL.VERBUNDGLAS RUNDUM
5XXL EUROPA
600 SCHEINWERFER - REINIGUNGSANLAGE
615 BI-XENON MIT AKTIVEN KURVENLICHT F.RECHTSVERKEHR
619 ABBIEGELICHT
669 FALTRAD
682 FEUERLOESCHER
732 HOLZAUSFUEHRUNG VOGELAUGENAHORN
772 AMG-STYLING - FRONTSPOILER, SEITENSCHWELLER
775U IRIDIUM-SILBER - METALLICLACK
792 AMG-5 SPEICHENRAEDER 18" MIT MISCHBEREIFUNG
806 MODELJAHR 2006
810 SOUNDSYSTEM (AMG!)
816 FERNBEDIENUNG FUER RADIO / COMMAND (OMS)
819 CD-WECHSLER
820A LEDER / NAPPA / SEMIANILIN
825A LEDER COMBO PAKKAGE
840 GLAS DUNKEL GETOENT
861 TV-BILDSCHIRM IM FOND
863 TV-TUNER DIGITAL/ANALOG
872 SITZHEIZUNG FONDSITZ LI UND RE
875 SCHEIBENWASCHANLAGE BEHEIZT
882 INNENRAUMABSICHERUNG
889 KEYLESS - GO
890 AUTOMATISCHE RUECKWANDTUER
910 LICHTMASCHINE MIT GROESSERER KAPAZITAET
926 ABGASREINIGUNG MIT EURO 4 TECHNIK
942 LADERAUMPAKET
943 Automtisch uitschuifbare laadvloer
952 SPORT PACKAGE
954 AUSSTATTUNGSPAKET AVANTGARDE
983 COC-PAPIER EURO 4 TECHNIK OHNE ZUL.-BESCH. TEIL II
E02 AMG SOUND SYSTEEM
M002 MOTOREN MIT ABGASTURBOLADER MIT LADELUFTKUEHLUNG
M22 HUBRAUM 2,2 LITER
M646 R4-DIESELMOTOR OM646
U15 ZWEITE LADEEBENE MIT FAECHERN UNTER HAUPTBODEN
U16 VERSTAUBEHAELTER HINTER FONDSITZLEHNE
Y90 DACHINNENVERKL./SCHEIBENRAHMEN DESIGNO STOFF SCHW.
AMG zijskirts en remmen.
Zomerset: 19'' S220 wielen
Koffermat en flap over de bumper (bescherming voor het instappen van de hond)
Iphone 4 Cradle met Ipod interface om ook iPhone/iPod muziek via de audio te laten lopen.
CLS63 AMG Kombi-Instrument, maar dat met een grijze(!) achterkant, dus nu optie laadspanning, olietemperatuur, laptimer en weergave van de gekozen versnelling.
E63 stuur met grote flippers.
In- en uitstap hulp (dat automatisch de bestuurdersstoel en stuur naar achteren gaat tijdens het instappen.
Kofferklep is met één druk op de knop automatisch te openen.
Kofferklep is van binnen met de schakelaar in de deur ook te sluiten(!)
Mercedes-Benz InCar Hotspot



29-09-2018
Kmstand aanschaf 566.172

15-10-2018
Kmstand 569.375 nieuwe cls zomer velgen + verlaging +- 4cm

04-11-18
Kmstand 574.097 nieuwe cls spaak winterset + foutmelding sbc pomp

27-11-18
Kmstand 579.403 nieuwe xenon lampen laten monteren en laten chippen bij tunex na 175pk/403nm

03-12-18
Kmstand 580.673 nieuwe vooruit + kleine beurt inc nieuwe remolie sbc probleem hiermee opgelost

11-12-18
Kmstand 583.035 winterset velgen omgeruild voor 5 spaak velgen

21-01-2019
Kmstand 590.870 4 nieuwe winterbanden gemonteerd

12-02-19
595.005 fatsoenlijk laten uitlijnen bij van dassen in Eindhoven

15-02-19
595.787 motorstoring, sensor roetfilter kapot

19-02-19
597.502 nieuwe spanrol

28-02-19
600.000km

06-03-19
601.187
grote beurt en nieuwe apk inc nieuwe geleiderollen en fuseekogel rechtsonder

12-03-19
603.000
Zomervelgen terug gemonteerd

05-04-19
Kmstand
609.642
Kachelkraan vernieuwd

10-04-19
Kmstand
611.300
Bak olie vernieuwd bij ATR

15-04-19
Kmstand
612.450
Nieuwe zomerbanden

25-04-19
Kmstand
614.750
Slang van intercooler na inlaat vernieuwd

01-06-19
Kmstand
625.244
Auto helaas ingeruild op een viano 3.0 v6 man man wat had ik een spuit in die paar weken en dus de bus weer verkocht en de s211 terug kunnen kopen.

14-07-19
Kmstand
625.250
Auto terug gekocht, gelukkig waren er maar 6km erbij gekomen dus we kunnen weer volop kms maken.

16-07-19
Kmstand
626.026
Nokkenassensor vernieuwd

26-07-19
kmstand
629.600
orginele amg dempers laten plaatsen, 4x pijp ipv 2

14-08-19
Kmstand
634.333
Grote beurt

23-08-19
Kmstand
638.010
4 nieuwe banden

10-09-19
Kmstand
643.020
Nieuwe turbodruksensor

6.3ton

  • 632.222 km

De 630.000 gepasseerd volgende week grote onderhoudsbeurt.

Grotebeurt

  • 634.333 km

Vandaag de auto weg gebracht en weer op gehaald.
Grote beurt en een check laten uitvoeren.

Nieuwe banden

  • 638.010 km

Achterbandjes waren weer eens kaal en dat na 26.000km opzicht niet verkeerd door zijn gewicht van 2100+-kg en achterwiel aandrijving vorige set was ook iets na 20.000 kaal
. Voorbanden konden nog mee maar omdat ik een V profiel had maakte ze best wel een herrie en daarom het besluit om ze al 4 te vernieuwen.
Dit keer voor banden gekozen van Pirelli.
Kost wat maar ze rijden heerlijk.

Vakantie

  • 648.646 km

Ondertussen weer terug van zonnige vakantie trip na Zuid-Frankrijk/Andorra/Noord-Spanje, 4200km met een gemiddeldeverbruik van 1/16.5.
Wel heb ik ontdekt door de slechte wegen in het buitenland dat ik wat speling heb op de kogels, dat moet dan nieuw, kraakjes of gerammel is niks voor mij. auto staat dan ook sinds vandaag dan ook bij de garage, alles dan ook alles van rubbers tot kogels word vernieuwd.

Onderhoud

  • 653.001 km

op 24-09-2019 het volgende laten repareren.
Kmstand
648.728
Fuseekogel links
Stuurkogel links
Pakking spruitstuk
Gloeiers
Achterremleidingen
Achter stabilastatorstangen

07-10-19
Kmstand
651.354
Laten uitlijnen bij Dassen Profile in Eindhoven iemand met verstand van zaken wat betreft uitlijnen, geen persoon waar je normaal na 20min terug buiten staat.

08-10-19
kmstand 651.834
Egr laten wegschrijven omdat ik paar keer last had van noodloop, is nu op gelost.

Winterset/Hogedrukpomp lekt

  • 665.826 km

14-11-2019
Kmstand
664.058
Winterset gemonteerd

17-11-2019
Kmstand
664.900
De hogedruk pomp zweette diesel, dus opzoek na een gebruikte/revisie of een nieuwe. Een nieuwe zou boven de 1000,- kosten dus opzoek na een revisie pomp en gevonden.
Dit klusje heb ik zelf gedaan en bij het loshalen zag ik dat de brandstofleiding ook was gescheurd en ook lekte, die nieuw gehaald bij de dealer (3 dagen op moeten wachten, weekend) kon ik weer verder rijden..

Aanstaande woensdag krijgt hij weer een kleine beurt en dan heb ik alweer 32.000km gereden sinds de vorige beurt en nog geen druppel olie hoeven bij te vullen.

Doet het prima

  • 678.800 km

Zonder zorgen kms maken daar is deze auto voor bedoeld met toch vrij lage kosten is dit toch wel de beste auto wat ik ooit heb gehad.

Eergisteren nog een lekker rondje Nederland gedaan, 846km met een verbruik van 1op17 . Een auto wat vol in de opties zit is een stuk zwaarder met een gewicht van 2300kg inc mij zelf. ( zie 2 laatste foto's)
Op kortere ritten rij ik zelfs gewoon 1op19/21 het kan gewoon.

Ook heb ik nu al een 112.000km gereden met deze auto op een kleine 15maand komt neer op een tonnetje per jaar, heb er immers 6 weken niet mee gereden toen hij gewoon stil stond, heb toen nog 10.000km met een viano v6 gereden in die 6 weken.

In die 112.000km heb ik deze auto al 5 beurten laten uit voeren, 5 sets banden versleten en nog paar dingskes. Met en met zijn alle kosten tot nu toe laag, vrij laag vind ik.

Op na de 7ton dat mijlpaal zal ik over een kleine 2,5maand bereiken en dan een reisje na Kroatië.

Nieuwe winterbanden

  • 689.000 km

Weer een maandje en 10.000km verder en alweer probleemloos gereden...
Winterbandjes waren na 37.000km op op de achteras.
Normaal doe ik er een 20/25.000km mee.

Heb dit keer winterbanden van vredestein op mijn zomervelgen (19") laten monteren en de 18"in geruild. Voor in de zomer gaan er 20"amg velgen onderkomen, ook is tijdens het wisselen van de velgen de achterkant 1cm verder verlaagd..

700000

  • 700.000 km

700000 gepasseerd, meer kms gereden als verwacht maar echt geen straf met deze heerlijke km vreter. Elke dag met een smile achter het stuur.

3 maart krijgt hij een beloning, krijgt rondom nieuwe draagarmen, multiriem en een grote beurt inc apk en 5 maart word hij weer vakkundig uit gelijnd.

Grote beurt

  • 705.228 km

Auto weer terug van zijn grote beurt.
Als bedankje dat hij (ons) overal veilig na toe brengt heeft hij alles nieuw gekregen van draagarmen en kogels.

Grote beurt:
Olie
Olie filter
Luchtfilter
Brandstoffilter
Interieurfilter
Koelvloeistof
Ruitensproeierstof
Brandstof reiniger

Bovenste draagarm links en rechts
Onderste achterste draagarm links en rechts
Onderste voorste draagarm links en rechts
Stabililastorsarmpjes links en rechts
Fuseekogel links en rechts
Binste + buitenste stuurkogel links en rechts
Stuurhoes links en rechts
Multiriem
Geleiderol multiriem
Hardyschijf
Uitlaatklem
Stadslicht
Dieselslang
8 uur garage kosten voor totaal 2612,47

De duurste bon wat ik heb gehad van deze auto maar het is dat het perse wilde dat ze alles deden vernieuwen van het voortrein. Normaal ben ik voor een grotebeurt ongeveer 500/650,- kwijt.
Wat een verschil , stuurt nu nog starter als voorheen echt een geluk dat deze auto mij nog steeds dagelijks super bevalt.
Als ik weer de komende 50.000km (6maand) probleemloos kan rijden laat ik de achterbrug aanpakken, denk aan nieuwe luchtbalgen en draagarmen.

NEW WHEELS en sbc pomp

  • 712.020 km

Afgelopen week het volgende gebeurd.

17-03-2020
Kmstand
710.500
20"vossen nieuw originele velgen
Voor 9j et 32 bandenmaat 235/30/20
Achter 10.5j et42 bandenmaat 275/30/20

20-03-2020
kmstand
712.020
SBC pomp vernieuwd bij de dealer, deze pomp was inwendig versleten en mag ook wel na 7ton. Pomp gaat normaal 300000x aantal rembewegingen mee. (2196,-)
Afgelopen maand een dure maand geweest, maar goed voordat geld vind ik toch geen betere auto , dus hop na het miljoen:)

Ook heb ik eens mijn vorige autos(niet alle) ingevuld bij mijn auto's.

sold

  • 728.500 km

Bijna september.
In mei door werk verandering , soort van werkeloosheid de auto verkocht.
De vaste kosten zat mij niet zo lekker van deze auto (267,- permaand) het moeilijke besluit genomen, zat nog te denken om hem te schorsen en hopen op een betere toekomst maar toch aan een liefhebber kunnen verkopen. Verkocht op 13 juni, Als goed is rijd hij nu in Tsjechië rond.

Achteraf gezien had ik het maar niet gedaan, mijn nieuw werk ligt ook 87km van mijn woonplaats af waardoor ik alsnog 1000km per week rij ongeveer. Maar nog altijd de helft wat ik met deze bolide aflegde. Maar wat ga je dan krijgen in de toekomst met deze kmstand? en raak je hem dan nog over 2 jaar kwijt met 8ton op de teller? of de dure luchtvering wat nog moest komen, of de automaatbak. Allemaal achteraf.

Blijft toch de fijnste auto ooit wat ik heb gehad van de 30 ongeveer, zeker als ik ritjes had van 700/900km cc aan op 180km/u en genieten.

Voor het fijne ben ik weer terug oldskool gaan dieselen heb namelijk een 2e s124 300tdt gekocht met de bekende om603 turbo blok voorin. Ook deze heeft in de 7ton gelopen en rijd nog voortreffelijk. Deze ga ik voor de winterperiode gebruiken en mijn andere s124 waar nu een om606 5 traps turbo in ligt wat gekield is voor de zomer.
Het fijne is dan ook weer lekker zelf sleutelen. Zo ga ik straks de multiriem, olie, olie filer, automaatbak olie vernieuwen. Fijn om de onderhoudskosten te drukken, bij de s211 liep het soms ook de pan uit. Maar door de vele kms wat ik ree maakte dat niet zo veel uit.

Goodbye fijnste auto

5,0
  • Betrouwbaarheid
    5
  • Prestaties
    5
  • Comfort
    5
  • Kosten
    5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (24)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens