Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition (2025) #2

Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition (2025)

UitvoeringCLA 250+ Launch Edition
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Met de Mercedes-Benz CLA 250+ naar Toscane

• 10 km

Na een Volkswagen e-Golf, Hyundai Kona EV (1-fase) en een drietal Tesla Model 3's is het nu de beurt aan de Mercedes-Benz CLA 250+ Launch Edition.

Ik ben zelf werkzaam in de automotive branche en dit biedt als voordeel dat ik relatief vaak van auto kan wisselen. Mijn vorige auto was een Tesla Model 3 Long Range RWD en deze is net voor mijn vakantie van eigenaar verwisseld. Op dat moment twijfelde ik tussen een Audi Q4 45 Quattro en een Mercedes-Benz CLA 250+. De keuze is gevallen op de Mercedes omdat ik het gewoonweg een mooi model vind en erg onder de indruk ben van de elektrische specificaties. Toen ik voor de CLA koos, had ik er nog nooit mee gereden en sterker nog, ik had hem zelfs nog niet in het echt gezien

Een aantal dagen nadat ik de auto opgehaald heb, ging ik ermee op vakantie naar Italie. We zijn via Duitsland, door Zwitserland met een pauze bij het Gardameer naar Toscane gereden. Na eerdere reizen naar zowel Italië (Toscane) als Kroatië met de Tesla, leek mij dit met de Mercedes ook een mooie reis. De prestaties van de auto vind ik simpelweg indrukwekkend. Het elektrisch rijden in de Chianti of op de Gotthardpas is fenomenaal, je hebt altijd direct het vermogen beschikbaar en je zoeft omhoog. Het verbruik omhoog is natuurlijk wat steviger, maar door het regeneratieve rijden bij het dalen komt dit qua gemiddelde zuinig uit.

Verbruik over de gehele trip van 15,3 kWh per 100 kilometer op basis van een totale afstand van 4500 kilometers en dit in combinatie met stukken autobahn waarbij ik stevig met het verkeer meereed (120 tot 160 kilometer per uur) en ook de topsnelheid van 210 kilometer per uur kan ik beamen.

De CLA 250+ kan alleen gebruik maken van 800V laadstations. Ik zat er een klein beetje over in voor wat betreft Italië maar al snel bleek dat er overal zat geschikte laadstations zijn en mede door de enorme actieradius van de auto dit geen enkel obstakel was. Mijn laadpas van MTC heeft mij nergens in de steek gelaten en ik heb voornamelijk gebruik gemaakt van snellaadstations.

Conclusie: de Mercedes-Benz CLA is een comfortabele reisauto met indrukwekkende prestaties.

10,0

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA