Mercedes-Benz C 220 CDI Avantgarde (2011) #2
Uitvoering | C 220 CDI Avantgarde |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
G.E.W.E.L.D.I.G
na jaren in Duitsland te hebben gewoont en gelegenheid heb gehad Audi Q7, Porsche 996 en Mercedes SLK te hebben mogen rijden. Heb ik voor de verhuizing naar NL besloten een kleinere auto aan te schaffen.
De Audi en de Porsche vond ik geen auto's voor in NL. Te druk, parkeerplekker te klein, afstanden te kort en geen mogelijkheden voor "freie fahrt".
Dus omdat ik zeer tevreden was met de SLK, werd het een Mercedes C220 CDI avantgarde. En de keuze is goed geweest.
Ik kocht hem als "jahreswagen" dat betekent dat een Medewerker van Mercedes er max 3/4 jaar mee mag rijden en daarna gaat die met een fikse korting weg.
Nu na 4 jaar en 120.000 KM ermee te hebben gereden moet ik zeggen : goede keuze. De Benz is comfortabel, lekker zuinig en tot nu toe zonder reparaties. De motor doet brommend zijn werk en verbuikt rond de 5.5-5.6 liter/100 KM. Als je goed je best doet is minder dan 5.0L/100KM haalbaar.
Kortom heel tevreden en nu opweg naar minimaal 500.000 KM of wellicht het miljoen.
Still going strong
40000 KM verder dan de vorige review. Nog steeds (gelukkig) geen reparaties nodig gehad. Auto rijdt nog steeds perfect wel minder KM per jaar gaan rijden. Wat opvalt is dat na 170000 km de stoelen nog steeds perfect zitten en geen sporen van slijtage hebben. Alles werkt nog steeds perfect !
Bijna 200000 KM en going strong
weer een tijdje verder met deze heerlijke auto. Helaas worden niet meer veel afstanden ermee gereden maar tot nu toe is het een mega betrouwbare auto. 195000 KM zonder enige reparatie. Wel met 190000 de schijven en blokken moeten laten vervangen. De rest zijn gewone onderhoudsbeurten zonder onvoorziene kosten.
Verbruik blijft rond de 5 liter/100 km dus netjes. We hopen er nog een paar honderd duizend op te rijden. Inruilen heeft weinig zin omdat de inruilwaarde niet goed is. Snap niet wat mensen hebben tegen een diesel zoals deze. Maar ja milieu lobby moet ook wat te doen hebben toch ?
Blijft een geweldige auto...
Door de Corona pandemie stuk minder in de auto gezeten als voorheen. Maar elke keer blijft het een genot. Geen mankementen tot nu toe. Dit jaar wel nieuwe remschijven en blokken voor moeten nemen. Onderhoud bij Gomez in NH. Top gasten ?.
Na een goede wasbeurt een paar nieuwe foto’s gemaakt en tot de conclusie gekomen dat het een top auto is.... comfort, verbruik, kosten ..... en een heerlijke diesel motor.
Oeps eerste echte probleem…
Midden 2021 de auto naar de APK bij de vrienden van Gomes in Hoorn. Na een paar uur wordt ik gebeld, een probleem :”
Sub frame achteras gaatje is geoxideerd.
remleiding aangetast ook niet apk waardig en onveilig “ …. Scheisse….. maar hebben ze goed opgelost in samenspraak met MB. Gelijk nieuwe schokdempers erop ….auto rijdt weer als een trein. Tevens gelijk lende steun laten maken welke los was geschoten.
Deze week dagje Keulen op en neer. Auto weer eens lekker warm kunnen rijden. Blijft heerlijke auto. Helaas half jaar later lendesteun weer losgeschoten en stuur trekt beetje naar rechts. Snel weer even naar laten kijken bij de vrienden vam Gomes.
Auto blijft een topper.
Blijft heerlijke benz
Gister teruggekomen uit de wintersport. Lange afstand van bijna 1000 km heerlijk relaxed overbrugt in deze kleine Benz. Rond Frankfurt op de terugweg de 240.000 km gepasseerd. Sinds de vorige reparatie in 2021 geen issues meer gehad. Straks naar de wasstraat en hij is weer als nieuw. Op naar de 300.000 ??
Fahren Fahren Fahren
Vandaag de 280.000 km gepasseerd. Vorige week is die voor een beurt weer bij de jongens en meisjes van Gomes geweest voor het reguliere onderhoud. Geen problemen of andere issues geconstateerd. Top wagen.. Mijn vrouw heeft de nieuwe hybride C klasse maar rijdt liever in deze oude vertrouwde diesel. Volgens de vrienden van Gomes op naar het half miljoen. We gaan het zien. Met momenteel ruim 190 km/dag, 1 stoplicht en verder alleen snelweg gaat dat sneller dan normaal.
300000 km voorbij.....
Vandaag de 300000 km gepasseerd en wat is het toch een heerlijke auto. Niets op aan te merken en technische volgens mij nog steeds helemaal in orde. De vrienden van mijn volwassen kinderen vinden hem zelf wel cult worden. Who cares .... op naar de 400.000...... Gomes boys ... over 50 dagen de B1 beurt.