Mercedes-Benz C 180 Elegance (1997) #3

Mercedes-Benz C 180 Elegance (1997)

UitvoeringC 180 Elegance
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2009

Het begin

Hallo Reviewers,

Wou mijn ervaring tot nu toe delen met jullie over mijn Mercedes c180 elegance. Ik heb de auto sinds Februari dit jaar in bezit. Ik heb na aanschaf vrijwel meteen een afspraak gemaakt bij mijn garage. Die stelde naar behalve een versleten rechterstuurkogel, een versleten fuseekogel en scheurtjes in de achterremslangen weinig op. Dus dat stelde me gerust. Laten maken uiteraard. Toen kon het genieten beginnen.
Zeer comfortabele auto. Ik was al een tijdje opzoek en toen stond deze in ene bij een handelaar een kilometer verderop. Prijs was goed en na een testrit was de deal gesloten. Ik had al meerdere auto`s van dit type bekeken en dr zit veel rommel bij. Vooral de bekende roestplekken kwam ik veelal tegen. Hoge kilometerstanden, dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn bij deze auto`s, maar omdat ik deze voorlopig niet naar een jaar weg zou willen doen ging ik toch op een wat lagere kilometerstand af.
Zoals ik al eerder zei wat een comfortabele auto. Vooral als je een polootje uit 93 gewend bent. Waar ik wel aan moest wennen is die automaat en dan doel ik meer op het brandstof gebruik. Ik was aanvankelijk opzoek naar een handbak, helaas had deze dat niet maar ik hoorde dat je in dit type sowieso beter een automaat kon hebben. Heeft alleen wel gevolgen voor de actieradius. Maximaal 650 kilometer met een goede 60 liter. Dat is dus wel een minpuntje. De auto is ook lekker ruim. Geen last van versleten bekleding of rammeltjes. De 1.8 motor is voldoende, maar het houd niet over. Het zal ook wel deels door die automaat komen die slokt ook wel vermogen op. Verder is deze elegance uiterst kompleet: Airco, cruisecontrol, strakke velgen en veel meer.
Waar je bij deze auto`s ook rekening mee kan houden is dat je op een gegeven moment door de schroefveren kunt zakken. Dat is mij onlangs gebeurt. Ik had de schrik van me leven. Dacht dat ik een schade-auto had gekocht. Dit bleek volgens mij garage niet het geval te wezen het is een typische Mercedes kwaal. Heb ik met een kameraad op zijn werk kunnen maken. Zit er nog over na te denken om die ander preventief te gaan vervangen. Waarschijnlijk in de bouwvak maar een dagje voor prikken. Tot zo ver mijn ervaringen. houd jullie op de hoogte

Tijdje geleden een mercedes gekocht.

Had in eerste instantie belooft mijn ervaringen bij te houden. Dit is d`r een beetje bij in geschoten helaas.
Ik heb de RH-GJ-81 nog steeds in bezit, om daar maar mee te beginnen. Veel dingen meegemaakt. Te veel naar mijn mening, zelfs voor een auto van 13 jaar oud. Je kan beter een 190`er of 200 kopen als je een echte Mercedes wil rijden. Roest, roest en nog eens roest. Verder wel een relaxte wagen:).

6,0

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse