Mercedes-Benz B 200 CDI (2008)

Mercedes B-klasse
Mercedes-Benz B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasse

UitvoeringB 200 CDI
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Auto van de zaak.

In 2006 bleek het voor mij goedkoper te worden om een auto van de zaak te gaan rijden in plaats van alle kilometers in mijn Espace en ML. Ik ging toen ook meer kilometers rijden (75.000 zakelijk en 10.000 privé) dus een diesel was welkom. Toen heb ik proefgereden in een S320, een C320 en een B200. De S was mij te groot en de B te hoog. De C was het beste voor mij.
De C mocht na 155.000 km weg en toen ging het tussen de R280, S320 en weer die leuke B200. Die laatste vond ik na de facelift erg mooi en die werd het. Mooi met wat opties, comand, panoramadak, leer en nog wat... Ik heb nog heel erg getweifeld tussen de R, alleen die ene die ik voor ogen had was al verkocht.

Ik vind mijn B erg comfortabel, en best snel ook. Het is wel lachen vind ik om de grote jongens in hun Audi's voor schut te zetten voor het stoplicht..

Inmiddels is de B klasse me al 280.000 km trouw en er is nog nooit iets stuk gegaan behalve een sluitring van het olietankje. Nu rammelt er iets zodra ik harder rij dan 140 en de garage vreest dat er binnenkort groot onderhoud aan gaat komen. Ik krijg binnenkort een andere functie binnen ons bedrijf (general manager) en daar hoort dus ook een andere auto bij. We zien wel.

Proefritten

Ik ben vandaag even langs geweest bij de mercedes dealer voor een paar ritjes in mogelijke opvolgers van mijn B200; groter is beter.

de Mercedes S250 CDI uit 2011. Deze rijdt erg prettig en best rap voor zo'n grote auto met zo'n kleine motor. De 320 is ook nog in the run.

de Mercedes R280 CDI uit 2008. Blijf ik een prettige auto vinden en lekker ruim. Is ook geschikt om privé meer in te gaan rijden.

de Mercedes M250 CDI uit 2012. Zelfde verhaal als bij de S klasse maar omdat ik privé een M rij en die waarschijnlijk voor een uit 2007 in ga ruilen wordt het hem waarschijnlijk niet.

Voor morgen staat er een proefrit in de privé Espace en maandag ga ik de lexus LS600 proberen en ook de 740D van BMW ga ik proberen.

Vervroegd afscheid B200

Omdat ik per maandag mijn nieuwe functie als general manager binnen ons bedrijf betrek mocht ik een andere auto in gebruik nemen. Dit zou waarschijnlijk een R300 of R280 worden. Toen ik er even achterna ging waar mijn voorganger in reed bleek dat een S350 CDi uit 2011 te zijn die 43.000 had gereden. Aangezien ik dit een mooie auto vind maar deze buiten mijn budget zou vallen als ik een nieuwe zou moeten nemen heb ik er voor gekozen om deze in gebruik te nemen. Deze zal ik maandag in gebruik nemen. De B200 schuift door naar een collega.
Veel prettige kilometers heb ik in mijn B200 gereden en ik zal hem ook echt missen. Hij komt goed terecht!

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse