Mercedes-Benz B 160 BlueEFFICIENCY (2010)
Uitvoering | B 160 BlueEFFICIENCY |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De 1ste kilometers
Na 4 maanden wachten was het dan zover , de B160 Bleu efficiency
kon opgehaald worden bij de MB dealer in Alkmaar .
We hadden eerst 2 auto's , een Chrysler Voyager 3.3 automaat uit 2005 , en een VW Polo uit 2006 .
Door mijn werk staat de auto 2 weken per maand stil , en is de Voyager particulier verkocht .
De VW Polo was een prima auto , maar voor een gezin met 2 kinderen niet echt ruim om hier mee op vakantie te gaan .
We hebben goed rondgekeken welke auto past in de gedachtegoed om met 1 auto verder te gaan .
De VW Golf VI was een logische opvolger , en de Audi A3 sportback
ook een mooie tegenhanger .
Wordt vervolgt ( door tijdgebrek , later volgt meer + foto's )
Helaas had ik de keer dat ik de revieuw invoerde weinig tijd ,-
om een eerste indruk t.a.v. de MB 160 in te voeren .
IPV de VW Golf of de Audi A3 sportback is het dus uiteindelijk de B klasse geworden .
A) De inruil voor de Polo was vriendelijker , en prijstechnisch was de uitvoering die wij gekozen hebben , aan het eind van de öfferte"streep gunstiger .
We hebben gekozen voor een B 160 Bleu efficency met comfort en sport pakket , met een upgrade van de radio naar CD 20 ( bleutooth + groot scherm ) , de kleur die wij gekozen hebben is Mountain grijs .
Een optie die ik aan kan raden is de motorkap isolatie set , daar wij met een proefrit het motorgeluid goed in het interrieur konden horen .
Het is wel even wenne t.a.v. het motorvermogen , daar dit een 1.5 - je is ...
Nu ben ik er wel aan gewend , het is geen strepentrekker , maar hij rijdt prima met deze motor.
Een aantal kenmerken op een rijtje :
Afwerking : uitstekend , alles zit erg goed in elkaar .
De stoelen zijn erg goed , geen enkel rammeltje of kraakje .
Zelfs de aluminium strippen in de auto zijn van echt aluminium
uitstekend !
Wegligging : comfortabel , en toch redelijk sportief ,
bij de bestelling hebben wij het sportonderstel laten vervangen voor een comfortonderstel , dit is absoluut een aanrader i.c.m. de 17 inch standaartvelgen van het sportpakket
Lakwerk: auto is erg goed gespoten , ik zie geen enkel oneffenheden in de lak ( is wel eens wat anders geweest bij auto's die nieuw zijn afgeleverd)
Dealer : erg prettige onderhandeling , en een zeer goedde aflevering door MB dealer Gomez uit Alkmaar !!!
Kort samengevat : dit is een leuke , mooi afgewerkt auto
met een grote binnenruimte , en t.o.v. andere concurrenten goed betaalbaar .
De volgende reviewinvoer zal geschiedden wanneer er meer Km's zijn gereden .
Tevens zal ik dan meer schrijven over het stop&start systeem (bleu efficency)
Rest mij nog een paar foto's toe te voegen t.z.t.