Mercedes-Benz A 180 Business Solution Luxury (2021)
| Uitvoering | A 180 Business Solution Luxury |
| Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2021 |
| Jaar van aanschaf | 2021 |
| KM-stand laatst | 88.000 km |
Afscheid van mijn leasewagen
Deze auto heb ik nieuw mogen bestellen. Ik heb er ca. 3,5 jaar in gereden en toen ben ik van baan gewisseld waardoor ik de auto heb achtergelaten.
Het is een heerlijk vlotte en verfijnde kilometervreter. De auto rijdt met gemak 1 op 20 (snelweg). De ergonomie van het design is vrijwel perfect. Je kan zonder zorgen en in alle comfort lange stukken rijden (ik ben 1.88m lang). De draaicirkel is erg goed. Het is een verbazingwekkend wendbare auto voor in de stad.
Dingen om op te letten:
Het subframe van het motorblok is erg laag. Drempels en oneffenheden kunnen soms rechtstreeks op het subframe klappen. Dat voelt en klinkt niet goed. (Haagse) drempels moet je met beleid nemen.
De achterbank is erg hard en aanzienlijk minder comfortabel dan de voorstoelen. Hier merk je wel een groot verschil met de grotere MB's.
Na ca.75k km begonnen sommige interieurdelen te rammelen. Met name het lampje achter de zonneklep kon je op onverharde wegen wel horen.
De remschijven hebben het één zomer uitgehouden. Toegegeven, dit was een hele hete Italiaanse zomer (38c) waar ik als een bezetene de bergen heb getrakteerd op mijn bravoure. Maar toch, die waren erg snel krom.
De lak op de motorkap is erg dun. Steenslag leidde zonder uitzondering tot blank metaal.
Conclusie:
Heerlijke auto, deed alles met verve.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Mercedes-Benz A-klasse 220 190pk AUT Launch Edition | AMG Line | Apple CarPlay / Android Auto | Parkeer Pakket | Digitaal Dashboard
- 2020

Mercedes-Benz A-klasse 250 e AMG | 218PK | SOH 96% | Pano | Burmester | Sfeer | Virtual | Memory | Camera | Keyless | Carplay
- 2020

Mercedes-Benz A-klasse 180 AMG Line,LED,Widescreen,BLIS,Cam,Stoelverw,Lane Ass.,Carplay,Clima,Cruise