Mercedes-AMG A35 L Limousine gepresenteerd

Ruimtelijke sporter

Mercedes-AMG A35 L
Mercedes-AMG A 35 L 4MATICMercedes-AMG A 35 L 4MATICMercedes-AMG A 35 L 4MATICMercedes-AMG A 35 L 4MATICMercedes-AMG A 35 L 4MATICMercedes-AMG A 35 L 4MATIC

In China heeft Mercedes-Benz de A-klasse Limousine alleen in verlengde vorm op de menukaart staan. Het is die langere sedan die nu in 35-AMG-trim is gepresenteerd.

De A-klasse Limousine die Mercedes-Benz op de Europese verkooplijsten heeft staan, heeft een lengte van 4,5 meter en een wielbasis die met 2,73 meter gelijk is aan die van de hatchback. Op de Chinese markt is 'extra beenruimte achterin' een sterk verkoopargument en dus bieden diverse merken langere versies van bestaande modellen aan. De A-klasse Limousine is in China bijvoorbeeld 4,62 meter lang en heeft daar met 2,79 meter ook een langere wielbasis. Het is die verlengde A Limousine die nu is ondergedompeld in de bekende A35-saus van AMG.

Verder verandert er eigenlijk bar weinig aan deze uitgerekte compacte AMG-sedan. Net als in de Europese versie vinden we onder de kap namelijk een 306 pk en 400 Nm sterke 2,0-liter turbomotor. Die aan een zeventraps AMG Speedshift-automaat gekoppelde viercilinder helpt de sedan in 4,9 seconden aan een snelheid van 100 km/h. De Europese variant is daarmee 0,1 tel rapper. De topsnelheid van de Chinese versie ligt net als bij 'ons exemplaar' op 250 km/h. De A35 L 4Matic wordt gebouwd door Beijing Benz Automotive, de joint venture die Daimler in China heeft met BAIC Motor. Het is de eerste AMG-versie die uit die productiefaciliteit komt rollen.

 

 

 

 

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 640
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.