Audi A3 Limousine vs. Mercedes-Benz A-klasse Limousine - Dubbeltest

Tweede ronde

Audi A3 Limousine vs. Mercedes A-klasse Sedan
AutoWeek 43 2020
AutoWeek 43 2020

Je leest het in AutoWeek 43 2020

Eerder dit jaar nam de Audi A3 het al op tegen de A-klasse en verloor die strijd. Nu is het tijd voor de tweede ronde en daarvoor treedt de A3 aan als Limousine. Uiteraard kiezen we dan ook voor de vierdeurs Mercedes en daar beginnen de verschillen pas.

Echt goed doen vierdeursmodellen in het C-segment het meestal niet in ons land. Waar de sedan in andere landen erg geliefd is, kiezen wij liever voor een praktische hatchback. Die heeft weliswaar een iets minder grote kofferbakinhoud, maar wel een grotere laadopening voor als er grote objecten mee moeten. Daar komt bij dat vierdeursuitvoeringen in de compacte middenklasse nog wel eens behept zijn met een wat twijfelachtig uiterlijk. De relatief beperkte lengte zorgt er vaak voor dat de kont niet helemaal lekker uitkomt, waardoor sierlijkheid plaatsmaakt voor knulligheid. Eén van de uitzonderingen op die regel vormde de vorige Audi A3. Die lag kennelijk zelfs dermate goed op het netvlies dat hij toch een aardig deel van de A3-kopers wist te verleiden.

Wellicht de reden dat Mercedes-Benz bij de jongste generatie van de A-klasse deze Limousine naast de coupé-achtige CLA in de prijslijst zet. Het is daarmee bovendien één van de weinige echte concurrenten voor de sedanversie van de A3 in dit deel van de markt. Hoewel we eerder dit jaar ook al de hatchbackversies tegenover elkaar zetten, nemen de twee het dus nu weer tegen elkaar op voor de tweede ronde. Behalve dat het om de sedanversies gaat, zijn er echter ook nog wat andere verschillen.

Maar eerst het belangrijkste onderscheid: de kofferbak. Je mag dan niet het praktische gemak hebben van één grote ruimte als de bank plat ligt, in harde liters is zo’n sedan toch in het voordeel. Achter de tamelijk riante laadopening van de A3 past namelijk 425 liter, 40 liter meer dan de Sportback heeft en vijf meer dan de A-klasse. Zoals je van een premiummerk mag verwachten is die ruimte overal netjes bekleed en zijn de beugels voor de klep netjes weggewerkt zodat ze de bagage niet kunnen beschadigen tijdens transport. Op de achterbank maakt de Audi de verwachtingen die de term ‘limousine’ wekt niet helemaal waar. Er is voldoende beenruimte voor gemiddelde Nederlanders, de hoofdruimte valt, zeker vergeleken met de hatchback, wat tegen.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Audi A3 Limousine vs. Mercedes-Benz A-klasse Limousine - Dubbeltest

Tweede ronde

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Audi A3 Limousine vs. Mercedes-Benz A-klasse Limousine - Dubbeltest

Tweede ronde

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forumtopics