Mercedes-Benz 500 SEC (1984)
Uitvoering | 500 SEC |
Bouwjaar | 1984 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na zoveel ophef over de stijgende dieselprijzen , de toekomst is niet veel rooskleuriger , heb ik besloten om een auto op LPG te nemen.
Vanwege het (automobilisten-pesterige) beleid in ons land ( de allerhoogste accijnzen van Europa ,BTW,BPM ,slurptax etc etc ) , wilde ik persé een (bijna) belastingvrije goede auto hebben.Bijna belastingvrij ,omdat dan de prijzen iets gunstiger zijn...
Na enig rondvragen prees men de klassieke W126 de hemel in , dus niet verwonderlijk dat ik er nu een heb.
En wat voor een! Een 500 SE Coupé , V8 . Creme leder interieur , wortelnoten dash en stuur (!) ,climate control ,enz.enz. , geïmporteerd uit Zwitserland .(Geneve)
Nu ben ik erachter gekomen dat een parkeerplaats wel zorgvuldig dient te worden gezocht , i.v.m. 2 behoorlijk uit de kluiten gewassen (kluis) deuren.
De auto zelf is ook niet bepaald compact te noemen.
Hoewel het gebruik met LPG , (uitstekend ingebouwd door vakman John Beko , uit Alkmaar ,een absolute aanrader ) met 10% toeneemt , normaal is het verbruik 1:6 , constateer ik dat het gemiddelde in mijn geval , gelukkig lager is ,nl. 1:6.5 gemiddeld.
Ik vermoed dat constante snelheid op de snelweg nog zuiniger zal zijn.
Constante snelheid , dat zal niet meevallen , want het geluid en het daarmee gepaardgaande versnellen van de auto is zeer verslavend. :-)
De minpuntjes : de wegligging is niet meer te vergelijken met de huidige wagens en het is een kolossale automobiel.
Een oude dame met heel veel stijl en luxe , uit het jaar dat Miami Vice populair werd , het lijkt gisteren , maar het is toch al weer bijna 25 jaar geleden.
Nog niet echte problemen , behalve dat de auto nog niet helemaal af is..
(nieuwe hemel , uitbalanceren wielen , airco ombouwen/vullen )

Mercedes-Benz S-klasse 63 S E Performance Keramische remschijven, Sierdelen Carbon, Burmester High -End
- 2025

Mercedes-Benz S-klasse 500 LORINSER Btw auto, Fiscale waarde € 6.000,- (€ 16.487.60 Ex B.T.W) DEALER AUTO LORINSER
- 2007

Mercedes-Benz S-klasse 500 PLUG-IN HYBRID Lang Prestige Plus / AMG / SCHERMEN / MASSAGE
- 2015