Mercedes-Benz 300 CE-24 (1990)

Mercedes-Benz 300 CE-24 (1990)

Uitvoering300 CE-24
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2010

Mercedes 300ce-24

Hallo allemaal,

Na lang denken heb ik hem toch maar aangeschaft. De 300 ce met 24 kleppertjes. Tot nu toe heb ik er geen spijt van. Heeft natuurlijk hier en daar wat min puntjes, maar het is dan ook een auto van 20 jaar oud. Heeft op zijn teller 210000 km staan. De onderhoudshistorie heb ik er ook voor een deel bij gekregen. Alles aan de auto is nog origineel zoals putdeksel velgen, oranje knipperlichten etc etc. Behalve de schokdempers. De auto is iets stugger dan wat het moet zijn. Maar dit vind ik geen probleem.

Auto heeft alle opties behalve standkachel. Wat ik het meest exclusieve optie aan deze auto vind is de boordcomputer. Zeer zeldzaam in dit model.

Ik heb de Benz nu 1 dag dus kan ik er nog niet zo heel veel over vertellen. In de toekomst meer..

De min puntjes tot nu toe zijn: Airco doet het niet, schuif kanteldak doet het niet, multieriemspanner moet vervangen worden.
Alles wordt gemaakt, maar omdat ik nog pas 21 ben duurt het nog wel eventjes. Maar ik heb er geen haast bij.

De plus puntjes tot en met nu. Rijd als een blok op de weg. Had dit niet verwacht van een 20 jaar oude wagen. Geen stijl tussen de voor en achterraam. Heerlijke motor geluid. Beide stoelen werken perfect zowel als opblazen en massage. En de boordcomputer vind ik een plus punt. Het is toch een leuke extra wat je niet vaak tegenkomt.

Update 8-8-2010

Afgelopen dagen ben ik bezig geweest met de schuifdak die het niet deed/doet. Ik ben er achter gekomen dat er door de vorige eigenaar aan gerommeld is. Ik heb alles uit elkaar gehaald. En het bleek dat de kabelgoot + kabel niet 100% meer zijn. Dus dat wordt even een nieuwe bestellen. En dan een kwestie van alles goed schoonmaken en smeren. Uiteindelijk monteren. Ik hou jullie hiervan nog op de hoogte.

Update 1-11-2010

Ik dacht toch nog even een update bij tikken. Ik heb niet veel gedaan, omdat ik ook nog bezig ben met de 190d. Ondertussen heb ik wel de hemel en schuifdak constructie compleet van de auto gedemonteerd. Ik ben bezig met het monteren van de nieuwe schuifdakkabel en geleider. Hierna moet de hemelbekleding nog terug vast gemaakt worden. Dit allemaal kost echt veel tijd en energie. Dus wordt het op een lange periode afgerond. Auto staat gestald in de garage tot maart/april. Dan moet het ook uiterlijk klaar zijn. Omdat de schuifdak gedemonteerd is kan ik er ook niet mee rijden. Daardoor is de kmstand niet veel aangelopen. Maar dat komt wel goed aankomende zomer.

Update 6-12-2010

Auto is afgelopen week apk gekeurd. Geen minpunten. Meteen doorheen gekomen. Wel heb ik zelf een andere ruitenwisser gemonteerd. En meteen ook maar even het motortje van de ruitenwisser gesmeerd.
Uiteindelijk heb ik ook het schuifkanteldak afgerond. Het schuift en kantelt nu zoals het hoort. Wel 2 dagen bezig geweest met alles monteren. Aankomende week krijgt de benz een kleine beurd met olie wissel + olie filter. Hiernaast wordt ook de thermostaat vervangen (komt bij constante snelheid op de snelweg niet bover de 80 graden).
Belangrijkste punt: er komen nieuwe wintersloffen onder. En als kerstversiering krijgt de benz xenon verlichting.
Zo is de auto klaar voor de wintersport.