Mercedes-Benz 280 SL (1982)

Mercedes-Benz SL R107
Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107Mercedes-Benz SL R107

Uitvoering280 SL
Bouwjaar1982
Jaar van aanschaf1986

Deze auto bevalt tot nu toe uitstekend. Door altijd de nodige onderhoudsbeurten uit te laten voeren heb ik in alle jaren geen centje pijn ermee gehad.
Ik heb wat afgereden ermee!!! Heen en weer naar het zuiden van Spanje, lekker door de binnenlanden van Frankrijk en Spanje, via goede en slechte wegen zonder één probleem!
Tevens heeft de auto in Nederland altijd buiten gestaan en de 7 jaar dat ik in Spanje gewoond heb ook, dus qua temperatuurverschillen en vochtigheid heeft de auto alles goed doorstaan. Bijna geen roestvorming. Nou ja alleen wat je kan verwachten in al die jaren. Zij is tenslotte al 22 jaar oud.
De motor heeft me nog NOOIT in de steek gelaten! Altijd starten en draaien als een zonnetje.
Zelfs het olieverbruik is nihil.
Het enige nadeel in de auto zijn de plastic zijstukjes op de scharnieren van de stoelen, altijd vallen ze eraf! Ook de kleine plastic ruiten van de zomerkap worden nog al eens dof door de kap te lang ingeklapt te laten. (maar wat wil je in het zonnige zuiden).
Zelfs op de snelweg luistert ze naar het gaspedaal, voor zo"n oude dame kan ze zich meten met de besten, ze haalt nog makkelijk de top van tegen de 200 km.
Eigenlijk kan ik niks serieus ten nadele van de auto opmerken. Ik hoop dat ik nog lang van haar kan genieten. Alleen laat ik haar nu een beetje van haar pensioen genieten, in de winter staat ze tegenwoordig in de stalling zodat ze in het voorjaar en zomer met mooi weer lekker naar buiten kan.

Geen enkel probleem!!!!