Mercedes-Benz 250 2.8 (1972)

| Uitvoering | 250 2.8 |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 1972 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Op zoek naar een trouwauto, nu zo'n 6 jaar geleden, wist ik dat een vriend van mij een mooie oude Mercedes had. Ik vroeg of ik die mocht lenen. Zijn antwoord was: Wil je hem niet kopen.
Zo gezegd, zo gedaan. Auto gekocht, zonder hem gezien of gereden te hebben.
Hij gaf wel aan dat er roest aanwezig was, maar niet in welke mate. Maar dat nam ik op de koop toe. Overigens was het een koopje voor 1500 eurootjes.
De auto overgenomen, en thuis aan nadere inspectie onderzocht. De roest viel me erg mee. De lak was verweerd, maar goed, dat mocht ook wel na 35 jaar.
Aangezien ik nog 5 dagen had voor mijn bruiloft eerst de auto maar eens gepoetst met een professionele poetsmachine.
Hij blonk weer als vanouds.
Na een aantal maanden de APK. Daar bleken de kokerbalken van voor tot achter verrot te zijn. Dit kon je met het blote oog niet zien, omdat er af fabriek een laag tectiel opzit die meer dan een mm dik is.
Besloten om de auto op te knappen. Dus geschorst en in mijn garagebox geplaatst. Daar heeft hij een jaar gestaan. Met het weghalen van de kokerbalken, bleken ook enkele chassisbalken aan vervanging toe te zijn. Dus volledige restauratie van het verrote plaatwerk uitgevoerd.
Daarna de auto opnieuw gespoten.
Ik rijd de auto nu weer vijf jaar.
Het is een 2.8 liter motor met 130 pk af fabriek. Loopt nu op LPG, dus wat er van over is weet ik niet, maar in Duitsland heb ik hem nog op 175 op de GPS gehad, dus het valt hopelijk wel mee met het vermogensverlies.
Ondanks de leeftijd, heb je nog steeds het gevoel een oliesjeik te zijn in zo'n auto. Het voelt allemaal heel modern aan. Behalve dan dat er geen stuurbekrachtiging op zit. Het enorme stuurwiel compenseert dat dan wel weer.
Over het onderhoud, dat is bij zulke auto's gelukkig allemaal nog zelf te doen. Kleppen stellen, afstellen, olie wisselen enzovoorts is een fluitje van een cent.
Alle gangbare onderdelen zijn ruim voorradig bij diverse leveranciers. Minder gangbare onderdelen zijn ook nog redelijk te verkrijgen hetzij in Nederland bij een restaurateur of in Duitsland. Lang leve E-bay. En dat alles tegen zeer schappelijke prijzen.
Het enige wat er veranderd is t.o.v. origineel is de ontsteking. Daar heb ik een electronische 123-ignition in gezet. Geen geklooi meer met contactpunten, een regelmatig verloop en geen afstellen van ontstekingshoeken meer!!!
Verbruik: 1 op 6 op LPG, 1 op 6.5 op benzine. Op lange afstanden bij regelmatige snelheid verbruikt hij een litertje minder.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Mercedes-Benz EQB 250+ AMG Line LIMITED 71 kWh Climate control | Adaptieve cruise control | Navigatie | Keyless | Camera | Parkeersensoren | LED | Verwarmde voorstoelen | Sfeerverlichting
- 2024

Mercedes-Benz EQA 250+ AMG Line 71 kWh Climate control | Adaptieve cruise control | Navigatie | Keyless | Camera | Parkeersensoren | LED | Verwarmde voorstoelen | Sfeerverlichting
- 2024

Mercedes-Benz C-klasse 180 AMG Pakket Camera
- 2018

Deze brute Xiaomi YU7 GT is al in Europa!

Olieprijzen kelderen, maar daling aan pomp gaat in kleine stapjes

‘Al in 2028 Opel-EV met Leapmotor-techniek’

Een Maybach is eigenlijk maar €36.000 duurder dan een reguliere S-klasse