Mercedes-Benz 190 E (1986) #2
Uitvoering | 190 E |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Ik kocht deze auto om weer eens wat anders te hebben. Naast mijn Mercedes 230CE. Een leuke 190E met bijna alle opties: automaat, airco, alek. ramen voor, schuifdak, getint glas, verlichte zonnekleppen.
Al snel bleek de auto niet helemaal lekker te lopen. Dit was echter al snel opgelost door een relais te vervangen. Na nog wat afstellingen liep de auto keurig netjes.
Voor een 2.0l automaat van 1986 was het wagentje best pittig. Met het verkeer mee komen was geen enkel probleem. De automaten bak schakelde netjes. Zo nu en dan dat hij even wat schokte, maar vaak was dat bij snel optrekken. Iets dat mij niet stoorde. Wat mij wel verbaasde was dat de auto in zijn achteruit helemaal fel op het gas reageerde. Met spinnende banden achteruit is namelijk geen pretje. Later bleek dat de oude automaten van Mercedes daar (in mijn geval) wel vaker last van hebben.
Het rijcomfort van een W201 serie is merkbaar minder soepel dan van een W124 serie zoals ik gewend ben. Echter blijft het nog steeds een zeer comfortabele auto die keurig op de weg ligt en goed te controleren valt. Achter in is de beenruimte wat beperkt, maar goed te doen.
Toen er een andere W201 voor de deur verscheen met twee enthousiaste liefhebbers was het snel gebeurd. De beste man die interesse had in de auto heeft er niet lang over na hoeven denken en ook niet lang mee gereden. Na zijn zeggen was de auto keurig netjes op een aantal kleine puntjes na, die hij zelf op ging lossen zodat de auto weer helemaal perfect zou zijn.
Al met al heb ik een leuke ervaring aan deze auto opgedaan.