Mercedes-Benz 190 D (1988) #2

Mercedes-Benz 190-serie W201
Mercedes-Benz 190-serie W201Mercedes-Benz 190-serie W201Mercedes-Benz 190-serie W201Mercedes-Benz 190-serie W201Mercedes-Benz 190-serie W201Mercedes-Benz 190-serie W201

Uitvoering190 D
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf1994

De auto gekocht omdat ik een goede auto nodig had en de 190D een prachtige auto vond. En je moet tenslotte ooit in je leven een Mercedes hebben gereden.

Ook had ik een goede diesel nodig voor de nodige km´s die ik maakte. Met de auto zeker 4 keer op vakantie geweest door Frankrijk en Spanje. Daarbij nooit maar dan ook echt nooit ook maar 1 probleem gehad.

Auto heeft heel weinig de garage gezien. Af en toe de remmen incl. schijven die vervangen moesten worden.
Schokbrekers zijn vervangen, evenals de hydraulische klepstoters en de distributieketting.
Maar dat zijn dan ook zo´n beetje de hoogste kosten die ik met deze auto gehad heb.

Momenteel rijdt de auto 1 op 19 à 20; echt extreem zuinig voor deze motor. 800 km met een tank diesel.

Het klinkt raar, maar deze auto heeft in de 250.000 km die ik er mee reed maar twee keer stil gestaan.
1 x toen de orginele accu het begaf (na 7 jaar).
1 x toen het dieselfilter verstopt was (eigen schuld dus).

Tijdens een hele koude winter na een flinke stoep gepakt te hebben voorveer afgebroken. Kosten waren een paar honderd gulden. Verder dus echt nooit ook maar een probleem met deze auto gehad.

Kopstaart botsing gehad op snelweg waardoor voorganger veel schade had. De Mercedes had slechts een nieuwe bumper nodig. Kortom, veiligheid is zeer hoog.

Je komt sterren te kort om de kwaliteit van dit soort auto´s aan te geven. Als 10 het maximale is moet je aan 11 denken. Daar is geen woord van overdreven.

Paar hele kleine minpuntjes waar ik wel mee kon leven.
Auto is redelijk kaal qua interieur. Een rechterbuitenspiegel zat er niet eens op.
Motor begint zich bij 100 km/p uur te laten horen.
Is een beetje langzaam in het stadsverkeer, maar heel goed handelbaar.

Kortom, deze auto doet waar ie voor gekocht is, en dat is je probleemloos brengen en halen. En dat al 10 jaar lang.