Mercedes-Benz 190 D (1988)
| Uitvoering | 190 D |
| Versnellingen | 4, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1988 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 349.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto heb ik gekocht omdat ik voor mijn werk meer kilometers moest maken. De bestuurdersstoel was doorgezakt, deze heb ik vervangen door een Recaro DSE die ik van iemand gebruikt heb gekocht. Hierdoor is het comfort perfect. Auto start perfect maar heeft bij koud weer na de koude start een sissend geluid wat na enkele kilometers is verdwenen. Mij is verteld dat dit heeft te maken met de klepsteelrubbers. Gewicht van de auto is laag 1120 kg, houderschapsbelasting valt dus mee. De jongere moderne auto is meestal zwaarder. Mijn verbruik ligt gemiddeld op 1:16. Ondermaatse prestaties maar deze auto nodigt je ook niet uit om snel te rijden.
Bij deze kilometerstand moeten er wel eens delen vervangen worden die aan slijtage onderhevig zijn.
Km stand 352.200 stuurkogel + fuseekogel.
Km stand 360.400 hardy tussenasschijf bij versnellingsbak. Dit is vervangen omdat de auto bij het optrekken een horten en stotend gedrag vertoonde.
Km stand 373.700 remschijven + remblokken voor.
Km stand 375.040 vier nieuwe banden Michelin Energy.
Km stand 397.150 remschijven + remblokken achter,
reaktiestang achter.
Verder werden tijdens de onderhoudsbeurten de benodigde olie en filters vervangen.