Mazda Xedos 9 2.5i V6 (1996)

autoreview

Mazda Xedos 9 2.5i V6 (1996)

Signalement

UitvoeringXedos 9 2.5i V6
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf145.000 km
KM-stand laatst218.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 218.000 km

Een heerlijke luxe en comfortable limousine. Een in Nederland onbekende en zwaar ondergewaardeerd model. Dit doet niks af aan het enorme rijplezier dat deze auto te bieden heeft. De auto is te vergelijken met wat Lexus voor Toyota is en Infinity voor Nissan. Echter heeft Mazda het project Xedos" voortijdig stopgezet vanwege de enorme kosten die dit met zich mee bracht en het weinige succes dat zij in Europa behaalden. In Amerika ging Xedos als Eunos door het leven met de Eunos 600 en 900.

Doorslaggevende zaken voor de aanschaf van deze auto zijn zijn complete uitrusting, zijn enorme ruimte zowel in de koffer als het interieur, zijn heerlijke 2.5 V6 vooral in combinatie met de automaat, zijn strakke afwerking van hoge kwaliteit en voor ons de mooie lijnen en betrouwbaarheid. Het enige nadeel dat deze auto kent is dat er in Nederland uitsluitend originele onderdelen voor leverbaar zijn en dat die ook nog vrij aan de prijs zijn. Een optie is, onderdelen uit Duitsland waar de Mazda Xedos serie veel beter verkocht is.

Update september 2007 :
Bij 165.000 hebben we de remschijven en remblokken rondom vervangen voor een bedrag van 500,-. Lijkt me niet extreem voor een auto in deze klasse. Daarnaast hebben we ook nieuwe banden gemonteerd.
Nog steeds een heerlijke auto en het verbuik ligt tot nu toe rond de 1:12.Dus ook nog steeds zeer tevreden.Update februari 2009 : Distributieriem en alle rollen vervangen.

PROBLEMEN EN ONDERHOUD

 • 218.000 km

Tot nu toe nog geen problemen. En hopelijk wordt het weer net zo probleemloos als met de andere Mazda’s die in ons bezit waren.

Update september 2007 : Nog steeds niets.

Bij 165.000 hebben we de remschijven en remblokken rondom vervangen voor een bedrag van 500,-. Lijkt me niet extreem voor een auto in deze klasse. Daarnaast hebben we ook nieuwe banden gemonteerd.
Nog steeds een heerlijke auto en het verbuik ligt tot nu toe rond de 1:12.Dus ook nog steeds zeer tevreden.

Update februari 2009 : Vorige week stil gestaan. Geleide rol van de distributieriem kapot gegaan tijdens het optrekken. Deze is direct vervangen inclusief alle rollen, spanrol, distributieriem en multiriem. Hopen dat dit de enige keer zal blijven. Verder nog steeds een heerlijke auto.

Update juni 2009 : Een hinderlijke trilling in het stuur bezorgde ons kopzorgen. Diverse malen door verschillende partijen laten uitlijnen en balanceren leverde niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk vond de monteur die onze auto onderhoud het probleem. Er zat een kleine speling op een busje. De speling was niet te voelen als het wiel belast werd maar ook niet wanneer het helemaal vrij hing. Alleen als de auto iets opgekrikt werd was de speling te vernemen. Opgelost en hij rijdt weer als nieuw!

Update t/m september 2009:

Geen problemen. Nieuwe remblokken laten monteren en de banden van een goedkoper merk laten vervangen door banden van het merk Pirelli. Wat een verschil! Dit kunnen we iedereen aanraden. Het is in eerste instantie een hele kostenpost om 4 pirelli's te laten monteren maar de ervaring tijdens het rijden in de auto is toch nog een vooruitgang. Ook net weer een nieuwe APK laten verzorgen. Dit geeft nooit een probleem en gelukkig nu ook weer niets.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens