Mazda 6 SportBreak 2.0 S-VT Business (2009)
Uitvoering | 6 SportBreak 2.0 S-VT Business |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Wat een Auto
Ik rij sinds 2 weken in een nieuwe Mazda 6 Sportbreak met een 2.0 S-VT motor, in business uitvoering. Het is ongelooflijk hoeveel reactie´s ik hier op krijg !!! In de showroom van de dealer waar ik hem heb gekocht stond deze uitvoering voor het raam in de schijnwerpers. Ik zou zelf eigenlijk nooit een witte auto kopen, ook al is het een hype op het ogenblik. De dealer heeft de Mazda nogal opgeleukt, door hem van 18 ins velgen te voorzien die antraciet gespoten zijn.( en dat smoelt wel lekker ) Ook heeft hij de zijknipperlichten en de achterlichten donker gemaakt, en als laatste een ander uitlaatsysteem gemonteerd. Dit geeft een iets robuuster geluid en de twee uitlaatpijpen zijn wat groter uitgevoerd !! Kortom een hele dikke auto om te zien en dan hebben we het nog niet eens over het rijden gehad.
Het is echt een feest , hij rijdt echt als een trein, het lijkt of je met een auto onderweg bent uit een ander segment ( mercedes, Audi of BMW ). Nou wil ik niemand te kort doen maar de gene die ook in deze auto rijd begrijpt wel wat ik bedoeld. Je zit echt als een vorst in de stoelen die ik eerst een beetje hard vond, maar ik was ook een franse auto gewend. De achter bank is ook zeer royaal net als de beenruimte. Het systeem van de hoedenplank die heel slim aan de koffer/klep zit vast gemaakt, werkt ook perfect. Als je de klep open doet gaat de hoedenplank gelijk mee zodat de bagageruimte makkelijk toegankelijk is.
Ik heb nooit klachten gehad over mijn peugeot maar vond het nieuwe model 308 SW of 407 SW te klassiek en te gedateerd !! Daardoor ben ik terecht gekomen bij Mazda, wat ik wel een model ( sportief ) van deze tijd vindt……. Wordt vervolgd.

Mazda 6 Sportbreak 2.0 S-VT Touring*NL-Auto*Afn. Trekhaak/Climate-Control/Cruise-Control/Parkeersens.V+A/17 inch LM*
- 2009

Mazda 6 Sportbreak 2.0 TS Airco / Stoelverw. / Cruise / Bose / Elektr. ramen