Mazda 5 1.8 Touring (2006)
Uitvoering | 5 1.8 Touring |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Soepel schakelende auto die lekker rijdt. Met name vering is t.o.v. de Opel Zafira heerlijk. Kom nu niet gebroken uit de auto na een lange rit. Door de stugge vering van de Opel rijdt die toch minder comfortabel. Ook praktisch gezien een fijne auto met de schuifdeuren. Achterkant loopt iets af. Interieur vind ik wat minder degelijk dan de Opel.Moet nog afwachten hoe dit er na 5 jaar uitziet. Motor is voldoende stil en krachtig. Instelbaarheid stoelen voor- en tweede rij is prima. Helemaal achterin heb je de hoofdsteun echt nodig en dan is het zicht naar achter slecht. Dus alleen voor kinderen geschikt. Banden maken inderdaad wat geluid vooral bij niet-asfalt wegdek. Verder ziet de auto er goed en modern uit.Uitrusting is compleet. Ik vind de uitbreiding met cd-speler echter onevenredig duur.Radio is prima.
Kraak en piepgeluiden in de auto vallen me tegen. Rubbers zijn vervangen maar heb nu
weer andere kraakgeluiden van het interieur.
Rubbers zijn vervangen. Nu toenemende problemen met het interieurgeluid. Bij het rijden over klinkerwegen, punaises en nemen van bochten gekraak in het interieur.
Lijkt vanuit de deurstijlen te komen. Is een toenemend probleem waarover ik met de dealer in gesprek ga.
Ben dus benieuwd naar ervaringen die andere Mazda 5 rijders hebben op dit punt. Moet zeggen dat het me behoorlijk tegenvalt en het is ook erg irritant. Tips zijn welkom.