| Uitvoering | 01 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 44.992 km |
| KM-stand laatst | 44.992 km |
Multimediasysteem
De auto bevalt uitstekend. En ben je in de markt voor een SUV dan is de Lynk en Co 01 een zeer goed alternatief voor de Volkswagen Tiguan. Hij is ruim, rijdt zuinig en de rij-eigenschappen zijn perfect. De auto rolt heel stil over het wegdek, en als je regelmatig oplaad is de auto zuinig, maar het multimediasysteem geeft nog wel eens wat irritatiemomentjes.
Ik gebruik het systeem met een iPhone. Wat opvalt is dat het opstarten vrij lang kan duren. Soms is het systeem met 1 minuut gereed, en soms ben ik al bijna op de snelweg voor het systeem volledig is opgestart.
Dat komt omdat niet altijd het profiel goed wordt ingeladen, en bijvoorbeeld de telefoon niet via Carplay wordt gekoppeld. Het duurt simpelweg allemaal even. De truc is om dat de telefoon handmatig via instellingen even te koppelen aan Carplay, en heel soms moet je het profiel alsnog inschakelen. (Wel vervelend dat dat niet kan als je rijdt).
Het is dus even wennen en je geduld moet hebben, maar verder werkt het prima. Het enige minpuntje maar dat kan aan de telefoon liggen is dat Google Maps Navigatie draadloos aan de auto via Carplay het gehele systeem laat vastlopen. Ik gebruik eigenlijk altijd Flitsmeister of Waze en dat gaan prima.
Mooie update
Tijdens de mooie dagen heeft Lynk en Co 01 een fantastische update uitgebracht via de app. Je kan namelijk via de App nu ook de klimaatbeheersing starten zonder dat de auto aan de laadpaal hoeft te staan. Het verbruikt wel stroom, of brandstof, maar voorkoelen en straks in de winter weer verwarmen is een musthave voor mij. Dat had ik in de Tiguan wel, en moest ik afscheid van nemen bij de Lynk en Co.
Een volgende mooie update zou zijn als de ingebouwde dashcam gewoon kan opnemen continu. Dat doet die nu niet vanwege regelgeveing helaas.
Fantastische auto!
Na een jaar in een Tiguan gereden te hebben en de komst van dure brandstofprijzen ben ik toch maar weer gaan kijken voor een Plugin-hybride. Reden hiervoor is dat ik in de Mitsubishi Outlander PHEV heb gereden en dat reed echt superfijn. Ik wilde echter niet volledig elektrisch rijden vanwege de vakanties. Dus ging ik weer op zoek naar een plugin. Die keuze was inmiddels reuze, en mijn gevoel vertelde om weer een Outlander te komen todat ik de Lynk en CO 01 tegen kwam als occasion.
Stiekem had ik de Lynk en Co 01 al gezien voordat ik de Volkswagen Tiguan kocht. Toen is het de keuze niet geworden, omdat ik het merk niet kende en de prijzen nog wat hoog lagen. Bij de zoektocht naar de plugin gaf de Lynk en Co 01 een groot aantal voordelen.
Het bereik van +/- 65km op de accu zou voor mijn werkgerelateerde reizen perfect uitkomen. Ik had namelijk gekeken in mijn rithistorie hoeveel KM ik gemiddeld per dag reed. En dat bleek ongeveer 60km te zijn. De Lynk en C0 01 kan volledig elektrisch rijden, en daar heb ik zelfs een keer 82km uit de accu gekregen. Een topprestatie. Ik rij momenteel nog steeds met dezelfde tank benzine en heb de helft ongeveer over en al ruim 1700km gereden. Dat belooft wat, ik moet overigens wel bijna elke dag stekkeren, bij een laadpaal want kan niet thuis laden.