Lynk & Co 01 (2023)

Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2024

Eens maar nooit weer,,.

Wat een voortreffelijk rijdende auto: fijne stoelen, snel, comfortabel, stil...
Een heel verschil met mijn vorige auto, en die beviel me ook al prima!
Okee: af en toe wilde het display niet opstarten, of het bleef hangen, of het ging op zwart tijdens het rijden. De auto reed er evenwel niet minder fijn om. Na een update bij de Volvo/Lynk dealer in het midden van het land was dat probleem goeddeels verholpen. Verbruik met lege hybride-accu, ongeveer 1 op 16. Ik had op een tikkeltje beter gehoopt maar goed, dan had ik tòch een Kuga moeten kopen.
Ook met kar of caravan: ongeëvenaard! Dankzij de elektrische ondersteuning altijd vlot weg, zonder angst met een stinkende koppeling bergop op gang te moeten komen en heerlijk snel. Dan natuurlijk wel met een hoger verbruik!
Totdat de auto begin vorig jaar een keer niet wilde starten. Hulpdienst erbij gehaald met een jumpstarter, probleem opgelost. Het ging een hele tijd goed. Het probleem was vergeten. Totdat het weer een keer optrad. En nog een keer, en nog een aantal keer. Oorzaak? Geen idee. Het gebeurde als de auto even daarvoor had gereden, of als ik de zomer- en winterbanden had gewisseld. Niet als ie een week had stilgestaan. Uiteindelijk kwam de dealer met de oplossing: de 12 volt accu moest worden vervangen! En het bleek niet zomaar een accu: nee, één van dik 300 euro! Garantie, coulance? Hoezo? "Nee, wij kunnen het ook niet bij Lynk declareren"
Daarna had ik weer een heerlijk rijdende auto, zonder problemen.
Tot deze zomer. Op weg naar Frankrijk een steentje op de voorruit. Geen probleem zei de verzekering: bel Carglass of Autotaalglas. Carglass Vervins (Frankrijk) zat relatief dicht in de buurt dus die werd het. Na een week was de ruit er. Eenmaal daar bleek het de verkeerde ruit te zijn. Een week later had men de goede ruit. Eenmaal aan de computer bleek de monteur niet in de computer van de Lynk te kunnen komen: Lynk heeft alles afgeschermd! Na eindeloos heen en weer bellen tussen de dealer (sorry, als de verzekeraar u daarheen stuurt moeten zij ervoor zorgen dat het daar wordt opgelost: wij kunnen u verder niet helpen, heel veel succes!), de alarmcentrale van de verzekering (oei, dit is heel vervelend en heel lastig, belt u het "hoofdkwartier" maar), de alarmcentrale van Lynk (dat is vreemd, uw kenteken staat niet in ons systeem, ik mag u niet verder helpen), de verzekering zelf waar ik zowel de auto- als de reisverzekering heb (dit moet via onze alarmcentrale)
Kortom: mijn probleem werd niet opgelost. Inmiddels zijn we 4 weken verder, officieel mag ik niet met de auto rijden want de scheur zit grotendeels in mijn zichtveld... Inmiddels heb ik van de verzekeraar toestemming om met de auto naar Nederland te rijden, naar een Lynk dealer, en daar de voorruit laten vervangen. Eerst werd me verboden met de auto te gaan rijden, nu werd het me bevolen...
Mijn advies: de Lynk is een prachtige en heerlijk rijdende auto, maar als er wat mee aaan de hand is (zeker in het buitenland) ben je aan de goden overgeleverd! Bezint eer je aan dit avontuur begint!

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee