Lynk & Co 01 (2021) #6

Lynk & Co 01 (2020)
Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01Lynk & Co 01Lynk & Co 01Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)Lynk & Co 01 (2020)

Uitvoering01
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Try out 01

Hoi!

Sinds augustus dit jaar rijd ik in de (nieuwe) 01, hij gaat al een tijdje mee in andere landen.

Toen ik mij na een tijd nagedacht te hebben aanmeldde voor de 01 duurde het door Corona nog best een tijd voordat hij uiteindelijk geleverd werd.

Overigens ben ik erg tevreden over de levering. De mensen die er werken zijn super aardig en behulpzaam!

Wat nog wel een heikel puntje is, is dat ze het best wel druk hebben en daardoor lastig te bereiken kunnen zijn. Hopelijk is dat in de toekomst geen heikel puntje meer, maar al met al is dat geen groot probleem voor mij.

Toen ik de auto net kreeg viel het me op dat de auto zelf erg opvalt, wat ik niet had verwacht gek genoeg. Soms willen mensen zo graag de auto zien dat ze hun nek er bijna voor verdraaien. Hopelijk hebben die mensen geen nekklachten gekregen ?.

Het fijne aan de 01 is alles wat je krijgt. Het enige wat je kan kiezen is de kleur (blauw of zwart) een of je nog iets achter je auto mee wilt sleuren.

Nu heb ik zelf geen sleurhut, maar ik wilde graag een blauwe dus moest er een trekhaak bij vanwege de leverings problemen door Corona. Verder helemaal geen punt, want dan heb je weer een reden om een sleurhut te kopen ?.

Het panorama schuif/kanteldak is erg fijn! Daar kan je echt ontzettend van genieten in de mooie zomer maanden. Helaas is het nu alweer bijna winter. Maar dan kan je het doek nog open of dicht doen. Voor de warmte afvoer kan het dan nog weleens prettig zijn om het doek dicht te hebben.

Verder zitten er nog allemaal gekke snufjes op en aan zoals Frank (helaas niet die van the transporter), dus die skills moeten we dan zelf maar genereren. Frank heeft wel een vriendelijke smurfen stem waarmee hij de ramen opent en sluit en je verwarming hoger of lager kan zetten etc.

De auto heeft ook vermogen zat, dus als je een zware voet hebt kan je beter geen schoenen aan doen ?. Stoplicht sprintjes zijn ook erg leuk, omdat je maar een beetje gas hoeft te geven om te winnen ?.

Verder is er ruimte in overvloed, maar echt! Ik ben 2 meters lang en achter mij kan nog een vrij lange volwassene zitten. Dus super chill, als je nog iemand mee wilt nemen voor de gezelligheid, bijvoorbeeld als je toch met die sleurhut op pad gaat!

Je zou denken dat er niks meer in je kofferbak past, maar ze hebben gewoon lekker de accu in je middentunnel verstopt. Erg slim want dan is de gewichtsverdeling ook optimaal. Hierdoor kan je ook nog eens lekker veel zooi meenemen en als je handen dan vol met zooi zitten gaat de kofferklep gewoon lekker automatisch open ??. Of als je je motorkleding netjes wilt neerleggen is er ook ruimte genoeg, echt handig zeg maar.

Het enige wat ik een beetje jammer vind is de veerafstelling. Aangezien je lekker stuitert op de snelweg als je wat harder mag. Verder veert het lekker en is hij naar mijn mening toch niet zo stug als in de reviews verteld wordt.

Van het brandstofverbruik had ik wel iets meer verwacht, maar goed als je het met een Lexus Ct200h gaat vergelijken die ook nog eens de helft minder weegt +/-, dan is dat ook niet zo gek.

Verder kan je lekker doorstromen met de elektromotor, want 74 km is lekker veel voor een plug in. In de praktijk komt hij ook flink in de buurt. Of hij het echt haalt weet ik eigenlijk niet ?.

Om een lang verhaal kort te maken heb ik nog veel meer te vertellen.

Groetjes,

KlaarisKees