Lexus IS 300h Business Line Pro (2016) #2
| Bouwjaar | 2016 |
| Jaar van aanschaf | 2016 |
| KM-stand laatst | 98.200 km |
Bijna 10 jaar tevredenheid
Ik heb deze auto (Business Line Pro) met als opties navigatie/audio upgrade (helaas geen Mark Levinson, want dat ging niet op deze uitvoering anders had ik dat zeker gedaan) en adaptieve cruise control. Ik heb de auto destijds nieuw geleverd gekregen als leaseauto en privé overgenomen na vier jaar gebruik en 45.000 km. Inmiddels bijna tien jaar verder en de auto bevalt nog steeds uitstekend. Behalve startaccu (na vier jaar) en voorste remblokken (na acht jaar) geen enkele reparatie behalve regulier onderhoud gehad.
Wat bevalt?
- Comfort, sublieme reisauto
- Afwerking
- Zuinig en toch krachtig
- RWD
- Gaat werkelijk nooit kapot
Kleine minpuntjes:
- Navigatie was bij aflevering al verouderd (deze kende A9 bij Badhoevedorp bijvoorbeeld nog niet die er toen al ruim een jaar lag) en de bediening is 'eigenzinnig', zullen we maar zeggen
- Leerverf aan onderzijde rugleuining bestuurdersstoel was al rond 60.000 km licht afgesleten (is volgens mij - helaas - exemplarisch); lijkt overigens niet meer verder te slijten
- Adaptieve cruise control werkt niet beneden 45 km/u
- Geen Apple Car Play
- 15.000 km/ 1 jaar onderhoudsinterval belachelijk kort. Doe het vanwege de restwaarde t.z.t. van de auto (volledig afgestempeld onderhoudsboekje), maar technisch is het natuurlijk volslagen onzinnig. Toyota/Lexus doet dit alleen maar omdat hun dealers anders niks verdienen (mijne is overigens sinds overname in privé in onderhoud bij universele garage, vanwege het gepeperde tarief van de merkdealer - dan maar geen Red Carpet Treatment).
Ondanks die kleine puntjes de beste dagelijkse auto die ik ooit heb gehad en verwacht hem zeker nog 1-3 jaar door te rijden (daarna inruil tegen wellicht een UX300h, helaas is de IS uit productie anders zou de volgende zeker weer een IS worden).
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Lexus IS 300h F-Sport 223 PK, Carplay, 19 Inch, Camera, Sport uitlaat, LED lampen, Diffuser, Leder
- 2017

Lexus IS 300h 25th Edition | CAMERA | NAVIGATIE | SCHUITKANTEL DAK |
- 2015

Lexus IS 300h Edition | 2E EIGENAAR | 12MND GARANTIE | AUTOMAAT | NAVI | BLUETOOTH | LED | LMV |
- 2014

Lexus IS 300h F-Sport Edition (2014) – 308.303 km – Klokje Rond