Land Rover Freelander Station Wagon 2.5i V6 HSE (2004)

Land Rover Freelander Station Wagon 2.5i V6 HSE (2004)

UitvoeringFreelander Station Wagon 2.5i V6 HSE
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2011

Degelijk, maar wel met problemen

Deze Freelander 2.5 V6 Automaat HSE gekocht door twee andere in te ruilen: Volvo V40 automaat, en Landrover Freelander 1.8 handgeschakeld, beiden benzine uitvoeringen. Degelijke auto's! Het is een geweldige auto, maar geen racemonster. We werden onaangenaam verrast door extreem verlies van koelwater. Garage Weijters en Jansen in Buren ((GLD)heeft de auto in onderhoud en besloot de cilinderkop te reviseren (onder garantie wel te verstaan). Bij het opstarten na de revisie brandde helaas 1 circuit door van het motormanagementsysteem. Doordat die niet uit voorraad leverbaar is bij LR (!!) hebben we van de garage gratis een leenauto ter beschikking gekregen. LR liet de garage zo in de kou staan dat we maar liefst 2 maanden in de leenauto, inclusief vakantie, hebben rondgereden, een C4 dieselautomaat. We rijden inmiddels weer. Toch bleven we nog koelvloeistof bijvullen. Belangrijk hierbij blijkt te zijn dat het systeem eerst vacuum getrokken moet worden. Bijvullen is nu veel minder geworden. Zwakke punten hierbij: de kachelaansluiting, koelwateraansluiting tussenbak, cilinderbussen kunnen scheurtjes in komen.

6,5