Lancia Lybra SW 1.9 JTD (1999)
Uitvoering | Lybra SW 1.9 JTD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na een aantal jaren met uitermate veel plezier Alfa Romeo te hebben gereden (2x 156 en een 147) ben ik binnen de Fiat stal overgestapt naar een Lancia Lybra. Ik ben zeer tevreden met mijn keuze voor de Lybra 1.9 Jtd. De auto rijdt uiterst prettig, zowel in het stadsverkeer als op de snelweg. De 1.9 Jtd is een zuinige motor. Bij een rustige rijstijl moet 1 op 18/19 haalbaar zijn. Het rijcomfort staat op een zeer hoog peil. Minpuntje is de gebrekkige ontwaseming van de ramen. Bij vochtig en koud weer beslaan de ramen in no-time aan de binnenzijde. Blijkbaar heeft Fiat een aantal jaren geleden een modificatie toegepast op deze Lancia modellen (blijkbaar zijn ze de mijne vergeten). Het geweldige interieur van de Lybra heeft Lancia zeer mooi omgeven met een pracht van een exterieur. De wagen ademt van alle kanten klasse en stijl uit. Al met al ben ik dik tevreden met deze auto.
Geen bijzonderheden, enkel een achterlichtje vervangen.