Lancia Lybra SW 2.4 JTD LX (2000)

Lancia Lybra SW
Lancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra - interieur

UitvoeringLybra SW 2.4 JTD LX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2009

In zo´n 8 maanden tijd een aardig stukje gereden in deze Lancia.
De auto heeft een heel mooi uiterlijk alleen van de zijkant ziet ie er een beetje saai uit. Het innerlijk van de auto is echter veel mooier dan de buitenkant en hij is voor een auto uit 2000 zeer rijk voorzien van extra´s!
Toen ik de auto kocht kreeg ik van de garage een jaar garantie dus ik ging er vanuit dat ik er sowieso geen buil aan kon vallen.

Helaas gaat de lancia er binnen het jaar alweer uit omdat ik zo stom ben geweest er mee te botsen.. (Ik kon er niks aan doen maar het was verzekeringstechnisch wel mijn schuld...)

Achteraf bekeken een auto met een hoop min en pluspunten.
Tijdens mijn bezit heb ik de minpunten echter altijd buiten beschouwing gelaten omdat ie zo heerlijk reed en zo comfortabel was van binnen.

Pluspunten:
- De Bose stereoset (wat een geluid!)
- Nooit meer je ruitenwissers aandoen regensensors zijn heel fijn..
- de 2.4jtd motor goed vermogen en weinig geluid
- de airco in de zomer
- de manier waarop de achterbank in te klappen is
- eigenlijk het hele interieur
- Redelijk zuinig zolang je niet harder dan 130 rijdt (ong 5.9 liter per 100km)

Minpunten:
- De ruiten die beslaan in de winter zelfs als je de hele airco laat vernieuwen
- De onverklaarbare problemen die ik ermee had..

Problemen:
Gelukkig allemaal in de garantie maar wel 2 bijna dood ervaringen..
- Rechter voorwiel brak spontaan af tijdens het rijden(althans de voorwielophanging)
= Linker voorwiel brak bijna spontaan af (zware trillingen door kapotte homokineet (heet dat zo?)
- Airco die de auto niet wasemvrij krijgt bij vorst (ook niet na uren rijden) Sterker nog hoe langer je rijdt hoe natter de ruiten..

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens