Lancia Kappa 2.4 Turbo DS LS (1996)
Uitvoering | Kappa 2.4 Turbo DS LS |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit is niet mijn eerste ervaring met de Lancia Kappa. In 1999 kocht ik een benzineversie van toen circa twee jaar oud. Zowel die auto als mijn huidige Kappa zijn mij altijd uitstekend bevallen. Op lange afstanden is het een waar genot om in deze auto te mogen rijden, niet alleen voor de bestuurder, ook voor de overige inzittenden. Het geluidsniveau is laag en het comfort hoog.
Begin dit jaar heb ik een gescheurde cilinderkop mogen ervaren. De auto bleef gewoon rijden, maar maakte een bijzonder geluid. Bij de reparatie van dit euvel is direct de distributie vervangen, hetgeen niet goed gebeurd is waardoor ik problemen met de brandstofpomp heb gekregen. Door een onjuiste inspuiting reed de auto niet goed. Daar bovengenoemde reparaties door de Lancia-dealer zijn uitgevoerd, heb ik besloten naar een universeel garagebedrijf te gaan, gespecialiseerd in diesel. Dit bedrijf heeft in een dag alle problemen kunnen oplossen.