Lancia Delta HPE 1.6 16v (1998)

UitvoeringDelta HPE 1.6 16v
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2001

Mijn derde Lancia is een verademing toen ik er de eerste keer in reed. Na een Dedra en een oudere Delta is deze auto een hele veradmeing. Wat een luxe en wat een comfort. Een dashboard wat heel chique is vormgegeven. Een luxe electronische airco. Prachtig recaro interieur. Kortom wat wil je meer... Nou, dat is makkelijk dezelfde auto maar dan met duitse techniek. Horten en stoten als de motor koud is. Een airco die zomaar even stopt (auto opnieuw opstarten en hij doet het weer, net een PC) en een aardig verbruik, ook met een poezenvoetje. Heb er weinig problemen mee maar het voelt wel aan alsof hij zijn langste tijd heeft gehad.

Ik heb de auto bij een handelaar gekocht met maar lieft 0 maanden garantie. Een grote gok dus. Ik rij weg en moet vlak bij mij thuis even stoppen, geen beweging meer in te krijgen. Blijkt de accu volledig de geest te hebben gegeven. Toch lastig... Daarna nieuwe remschijven en klaar. Alleen nog maar normale beurten en pas nog een hoes vervangen want hij lekte een beetje olie op de uitlaat. Nu begint de auto toch wat meer een raar gevoel te geven zoner dat er duidelijke redenen voor zijn. Maar dus nog wel onderhoudsvrij tot nu toe.

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee